Quantcast

Skandalas dėl apšaudytų šunų: policija paviešino vaizdo įrašą

  • Teksto dydis:

Nuo vakar netyla kalbos apie sekmadienį įvykusį incidentą Karveliškėse. Policija teigia, kad į iškvietimą atvykę pareigūnai buvo užpulti šunų, o nuo jų turėjo gintis šūviais. Tuo tarpu gyvūnų šeimininkai socialiniame tinkle dėsto visai kitą įvykio versiją. Šiandien, siekdami pagrįsti savo teigimus, pareigūnai paviešino trumpą vaizdo įrašą.

Pareigūnų duomenimis, liepos 29 d. apie 13.54 val. buvo gautas pranešimas, kad Karveliškių g. moterį užpuolė vilkinis šuo. Atvykę pareigūnai rado ją sėdinčią automobilyje. Policijos teigimu, nukentėjusioji jiems pasakojo buvusi užpulta vokiečių aviganių, kuomet vaikščiojo su mažamečiu vaiku. Turima informacijos, kad moteriai šuo įkando į koją. Po incidento, kaip teigia nukentėjusioji, šunų šeimininkai, pasikvietę augintinius, pasišalino.

Tuomet pareigūnai, pasiėmę su savimi tarnybinius ginklus, leidosi Neries krantine ieškoti galimų kaltininkų. Kaip teigia pareigūnai, miške buvo pastebėti du asmenys su šunimis, kurie, išgirdę pareigūnų šūksnius leidosi bėgti. Tačiau netrukus, kaip skelbiama oficialioje informacijoje, minėti asmenys paleido savo šunis, o pastarieji puolė pareigūnus. Dėl iškilusio pavojaus policininkai paleido šūvius į gyvūnus.

Oficialiose įvykio išvadose teigiama, kad iš viso incidento metu pareigūnai užfiksavo šešis gyvūnus – keturi šunys buvo perduoti į globos namus, o du sužalotieji po įvykio buvo pristatyti į veterinarijos kliniką.

Šuns sužalota moteris, policijos duomenimis, dėl įkandimo pristatyta į gydymo įstaigą.

Šeimininkų versija

Šunų šeimininkų atstovė viešoje erdvėje pateikė savo versiją apie šį incidentą.

„Kai įvyko incidentas ir prasidėjo šaudymas, vienas gyvūnas buvo smarkiai apšaudytas vandens telkinyje, kur tikrai neturėjo galimybės užpulti policininką. Kitas gyvūnas spruko ir buvo pašautas iš nugaros, o tai įrodymas, kad nepuolė žmogaus, nes tada būtų pašautas iš priekio. Trečiasis šunelis prigludo prie šeimininkės, kai į ją, parklupusią ant kelių ir maldaujančią pagalbos, nusitaikė policijos pareigūnas ir pagrasino, kad šaus jei ji nepasitrauks nuo vandenyje žiauriai pašauto ir kraujuojančio gyvūno. Mergina policijos pareigūnams matant nusiėmė savo marškinius ir bandė bintuoti nukraujuojantį vandenyje gyvūną. Tada skeveldra pataikė į merginos ranką ir tik po viso išgyvento streso paaiškėjo, kad sutraiškytas merginos kojos pirštas. Jau yra gydytojų išvados ir dokumentai, patvirtinantys, kad mergina nukentėjo nuo policijos veiksmų. Vėliau patys policininkai padėjo ištraukti ir nunešti iki mašinos, kad gyvūnas būtu skubiai gabenamas i kliniką. Vienas gyvūnas dar vis ties gyvybės riba. Į įvykio vietą buvo atvykę 7 ekipažai“, – tokia versija dėstoma feisbuke.

Netrukus ši istorija ir pasidalintos pašauto šuns nuotraukos sulaukė didžiulio internautų dėmesio. Vieni komentatoriai peikė policijos pareigūnus ir linkėjo, kad šunelis greičiau pasveiktų, kiti įžvelgė ir pačių šeimininkų kaltės.

Antradienio pavakarę, siekdami įnešti daugiau aiškumo į šią situaciją, pareigūnai pasidalijo vaizdo įrašu.

„Pareigūno telefonu nufilmuotas trumpas epizodas ir pokalbis su moterį sužalojusių šunų šeimininke paneigia žiniasklaidai šios moters pasakotą istoriją“, – rašoma prie pasidalinto įrašo feisbuke. 

Vaizdo įrašė girdima, kaip šunų šeimininkė pareigūnui šaukia, jog jiems negrasina, o juos užkeikia. Moteris taip pat aiškina, kad šunis vedžioti miške turi teisę.

„Išvadas galite pasidaryti patys“, – ragina policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As  portretas
Reik priimt istatyma.jai tik be ansnukio iskart galima saut.ir bus tvarka.

Keturi Šančiokai

Keturi   Šančiokai portretas
Ir vėl, kaip kas antrą savaitę , išlindo šunų šūdininkų tema . Pažiūrėkit, kaip poetė į šią sąvoką puikiai suguldė visas tris u ų ū raides. Einam parku , einam plūdmiu---------visur zoofilės ir zoofilai. ... O kodėl vietoj šlykštaus šunsnukio agresyvaus triukšmingo nesidžiaugt katytės tyliu meilumu ?

,,aš tik už šunis,, su galva negerai

,,aš tik už šunis,,  su galva negerai portretas
Tegu šuninė vaiką išgydo ir moterį sukandžiotą tų ,,mielų,, šunų , gal pati dadesit jai pinigų . Šaučiau ir aš , tiesiai šviesiai , jei prie mano vaiko lektų 8 šunys! Nors myliu juos be galo , bet tvarka turi būti!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių