Quantcast

Teismas galutinai atmetė Rusijos piliečio V. Vodo skundą dėl panaikinto leidimo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį galutinai nusprendė, kad Rusijos piliečiui Vladimirui Vodo pagrįstai panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje.

„Sprendimas paliktas nepakeistas, apeliacinis skundas atmestas“,  – BNS ketvirtadienį sakė teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

Šio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Kaip skelbta, Migracijos departamentas Rusijos piliečiui V. Vodo leidimą gyventi Lietuvoje panaikino po gautos Valstybės saugumo departamento (VSD) išvados, jog šis kelia grėsmę šalies saugumui.

VSD pateikė Migracijos departamentui vertinimą, kad pagal turimą informaciją ir atsižvelgiant į šiandieninę geopolitinę situaciją Rusijos piliečio V. Vodo gyvenimas Lietuvoje kelia grėsmę valstybės saugumui.

V. Vodo, prisistatantis žurnalistu, anot VSD, pasižymi Lietuvai nelojaliomis pažiūromis, socialiniuose tinkluose platina Rusijos informacinę politiką atitinkančią propagandinę informaciją ir yra palaikęs ryšius su Rusijos bei Baltarusijos žvalgybos tarnybų atstovais.

Migracijos departamentas nuo metų pradžios panaikino panaikino per šimtą leidimų nuolat gyventi Lietuvoje, iš jų nemaža dalis – Rusijos piliečiai.

BNS žiniomis, daugumai šių Rusijos piliečių leidimai gyventi Lietuvoje panaikinti gavus VSD išvadas dėl jų keliamų grėsmių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsarginis starlėjus

atsarginis starlėjus portretas
Kas žino,gal taip yra geriau nei internuotųjų lageriai kaip Amerikoje paskelbus karą Japoniijai.Ir tebus tai pamoka Lietuvos pilietybę į kairę ir į dešinę dalinusiems ekscelencijoms.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių