Quantcast

Teismas tęs baigiamąsias kalbas „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį tęs baigiamąsias kalbas koncerno „MG Baltic“, pakeitusio pavadinimą į „MG grupė“, politinės korupcijos byloje.

Planuojama, kad baigiamąją kalbą sakys išteisintojo Gintaro Steponavičiaus gynėjas Rimgaudas Černius, išteisintų juridinių asmenų – „MG Baltic“ ir Liberalų sąjūdžio – advokatai.

„MG Baltic“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimas Apeliaciniame teisme eina į pabaigą, savo ginamąsias kalbas sako išteisintųjų gynėjai. Pasisakymus jau yra baigę abu išteisintojo Raimondo Kurlianskio gynėjai Giedrius Danėlius ir Simonas Slapšinskas, ginamąją kalbą taip pat pasakė išteisintojo Eligijaus Masiulio advokatas Ruslanas Boiko, išteisintasis Seimo narys Vytautas Gapšys ir jo advokatas Mindaugas Barkauskas, Šarūnas Gustainis ir jo advokatas Aleksandras Doroševas.

Apeliacinis teismas „MG grupės“ byloje iš viso nagrinėja keturis skundus. Visus kaltinamuosius išteisinusį pirmos instancijos teismo nuosprendį be prokuroro Justo Lauciaus apskundė E. Masiulio gynėjas, du skundus pateikė R. Kurlianskio advokatai.

Išteisintieji prašo teismo netinkamais pripažinti žvalgybos surinktus duomenis, o  prokuroras siekia, kad politikai ir verslininkas, Liberalų sąjūdis, Darbo partija ir koncernas būtų pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, piktnaudžiavimo.

Vilniaus apygardos teismas visus kaltinamuosius prieš metus – pernai balandžio 19 dieną – išteisino kaip nepadariusius veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Šią savaitę numatyti dar keli bylos posėdžiai, toliau posėdžiai vyks rugsėjo 5,18 ir 25 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisybė

Teisybė portretas
Vien korupcija Lietuvoje. Gėda ir dar vadinamės teisine valstybe...

senis

senis portretas
Kada baigsis sitas cirkas?

G.Vicinas \\\\\.../////

G.Vicinas  \\\\\...///// portretas
Tegyvuoja LT "teismas",pac humaniškiausias "teismas" pasaulyje -(plojimai) bet trumpi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių