Quantcast

Teismui perduota „Džerkinių“ gaujos byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota narkotikų prekyba ir kontrabanda besivertusios „Džerkinių“ gaujos byla, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kaltinimai dalyvavus ginkluotame tarptautiniame nusikalstamame susivienijime ir kitais nusikaltimais pareikšti iš viso 16 žmonių.

Užpernai lapkritį policija skelbė tarptautinės operacijos metu sudavusi galutinį smūgį šiai gaujai.

Iš viso įvairiose pasaulio šalyse buvo sulaikyti 44 asmenys, 13 iš jų yra Lietuvos piliečiai.

Kaip tuomet skelbė teisėsauga, lietuviai buvo sulaikyti Lietuvoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vykdant sulaikymus Lietuvoje, vyravo Kauno regionas.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 metais pagal Kriminalinės policijos biuro surinktą kriminalinės žvalgybos informaciją.

Ilgalaikės operacijos metu buvo sulaikyta per 13 tonų įvairių narkotinių medžiagų, kurių didmeninė kaina juodojoje rinkoje siekia iki 40 mln. eurų. Taip pat atliktos 36 kratos, rasta ginklų, pinigų.

 

 

Tyrimo metu buvo įtarta kontrabanda, disponavimas labai dideliu kiekiu narkotikų, keli epizodai dėl neteisėto praturtėjimo.

Pagrindinis nusikalstamos veikos kvalifikavimas – dalyvavimas nusikalstamo susivienijimo veikloje ir vadovavimas jam. Už tai grupuotės lyderiams gresia nuo 10 iki 20 metų nelaisvės ar laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cyberis

Cyberis portretas
Reik moketi juos sodinti kaip sunis I buda be galimybes apsimesti kad nieko nevyksta

Shaman

Shaman portretas
mane girta motina gimdė stačia ant asfalto

Shaman

Shaman portretas
Seime suka varkes ir nesodina, kodel cia turi sodint?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių