Quantcast

Į Nacionalinių kultūros ir meno premijų ceremoniją neįleista viena laureačių

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Prezidentūroje iškilmingos ceremonijos metu buvo įteiktos Nacionalinės kultūros ir meno premijos. Tačiau tarp jų premijos laureatės, aktorės Viktorijos Kuodytės nebuvo, nes ji nebuvo įleista į ceremoniją.

Portalui 15min.lt V. Kuodytė teigė: „Nebuvau įleista į Prezidentūrą, nes neturėjau kvietimo ir nebuvau įtraukta į laureatų sąrašą. Praėjus apžiūrą, kai galiausiai priėjau prie atsakingo žmogaus, pateikiau ID kortelę, kurios buvo reikalauta. Peržiūrėjus sąrašus, kaip suprantu, mano pavardės nebuvo. Tada darbuotoja išėjo tartis su kitais žmonėmis, ką daryti. Kiti žmonės, mačiau iš kūno kalbos, sakė, kad reikia to lapuko, ant kurio užrašyta, kad esu kviečiama – aš jį buvau atidavus mamai, o ji tuo metu jau buvo salėje. Nemaniau, kad tai yra toks reikšmingas dalykas, juo labiau, kad savo asmens tapatybės kortelę pateikiau. Grįžusi, darbuotoja paprašė pakvietimo, pasakiau, kad kitas paliktas mašinoje. Ji pasakė jį atsinešti.“

Viktorija Kuodytė. V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

Per lietų iki mašinos nuėjusi pasipuošusi moteris suprato, kad atgal negrįš: „Suėmė neadekvatus jausmas.“ Aktorė pripažino, kad ji neturi žodžių pakomentuoti šiai situacijai.

V. Kuodytei turėjo būti įteikta premija už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre. Apdovanojant laureatus, aktorė taip pat nebuvo paminėta.

Prezidentūra atsiprašo 

Prezidentūra pranešė, kad ceremonijoje laureatė aktorė V. Kuodytė nedalyvavo dėl apmaudžios administracinės klaidos.

„Jai atvykus į Prezidentūrą paaiškėjo, kad ji nebuvo įtraukta į Kultūros ministerijos Prezidentūrai pateiktą sąrašą ir jai nebuvo išrašytas leidimas patekti į Prezidento rūmus. Leidimų biurui derinant formalumus dėl leidimo suteikimo, laureatė išėjo ir su ja nepavyko susisiekti telefonu, – rašoma pranešime. – Prezidentūra nuoširdžiai atsiprašo laureatės V. Kuodytės ir jos artimųjų. Prezidentas su ja asmeniškai susitiks ir įteiks Nacionalinę kultūros ir meno premiją.“

Kultūros ministerija dėl šios nemalonios situacijos taip pat atsiprašo aktorės ir teigia, kad aiškinsis, kodėl įvyko tokia klaida, kai V. Kuodytės artimieji svečių sąraše buvo, o pati laureatė – ne.

„Perduodu kultūros ministro atsiprašymą dėl šios labai apmaudžios klaidos“, – BNS sakė Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
sąraša sudarinejo Kulturos ministerija, ju didžiausias absurdas, o ar visi atėjo į salę prezidentas tikrai nekontroliuoja tokiu dalyku ..tai ant jo nevarykit visko savo galvoj jis negali nešiotis , o kodėl kazkas iš jo aplinkos nepasirūpino tuo, belieka tik spėlioti- manyčiau patirties trūkumas ir bus padarytos atitinkamos išvados, o tą "protingajį" iš ministerijos tai išmest iš darbo..

kaunietė

kaunietė portretas
kokia višta dirba Kulturos ministerijoje kur nesugeba sukontroliuot ne eilinio sąrašo tokiam apdovanojimui?o dar didesnis nustebimas dar glušesnė višta prie įejimo, kad pagal ID kortelę neįleido aktorės -ji manau nesinešė ilgo lagamino ir nebuvo panaši i teroristę? absurdas, visi atsiprašymai yra niekiniai , tave apdovanoja Nacionaline premija , bet be leidimo neįleidžia i ta ceremonija nors tu patvirtini savo tapatybę? atleist kelis kaltus tai gal daugiau bus kreipiamas dėmesys į savo atliekama darba..

Gedas

Gedas portretas
O kokį apdovanojimą gavo ši ponia baltu kostumėliu....
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių