Quantcast

Keičiasi sąlygos apsilankymams muziejuose, bibliotekose ir archyvuose

Švelnėjant karantino sąlygoms, nuo šiol bibliotekose leidžiama lankytojams atverti periodinių leidinių skaityklas, atvirus fondus.

Tokį sprendimą priėmė sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, bibliotekose, archyvuose bei muziejuose turi būti užtikrinta, kad lankytojai eilėse laikytųsi mažiausiai dviejų metrų atstumo arba galėtų bilietus įsigyti internetu. Skatinama už bilietus ar kitas prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

Taip pat į muziejus, bibliotekas ir archyvus turėtų būti įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, išskyrus šeimas.

Įstaigos turėtų pasirūpinti, kad lankytojai turėtų sąlygas tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai, užtikrinti, kad tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei dviejų metrų atstumai, o vienam lankytojui skirti ne mažesnį nei penkių kvadratinių metrų plotą.

Dirbti gali tik sveiki darbuotojai, atvykus į darbą jiems turėtų būti matuojama temperatūra. Darbo metu jie turi vengti tiesioginio kontakto tarpusavyje ir su lankytojais.

Audiogidams turėtų būti naudojamos vienkartinės arba lankytojo asmeninės ausinės, o dažnai liečiami įrenginiai ir priemonės, pavyzdžiui, 3D akiniai, planšetės, kompiuteriai, audiogidai ir kt., turėtų būti nuvalomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo panaudojimo. Nedezinfekuojamus įrenginius ir priemones naudoti draudžiama.


Šiame straipsnyje: karantinas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijalankymasis bibliotekose

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių