Quantcast

Pagrindinis Lokarno kino festivalio prizas atiteko portugalų režisieriaus juostai

  • Teksto dydis:

Pagrindinis Šveicarijoje vykstančio Lokarno kino festivalio prizas šeštadienį atiteko portugalų režisieriaus Pedro Costa (Pedru Koštos) sukurtam vaidybiniam filmui "Vitalina Varela", pasakojančiam liūdną istoriją apie moterį iš Žaliojo Kyšulio, kuri skrenda į Lisaboną palaidoti savo vyro.

Filme pasakojama apie vidutinio amžiaus našlę Vitaliną, kuri į Portugalijos sostinę atvyksta jau po vyro, prieš ketvirtį amžiaus išvykusio į Europą ieškoti darbo, mirties.

Pagrindinio vaidmens atlikėja Vitalina Varela, kurios vardu ir pavadintas filmas, taip pat pelnė geriausios aktorės apdovanojimą.

Jau 72 metus rengiamas Lokarno kino festivalis vaizdingame Šveicarijos mieste prie Madžorės ežero vyksta kiekvieną vasarą.

Antras svarbiausias apdovanojimas – Specialusis žiuri prizas – atiteko Pietų Korėjos režisieriaus Park Jung-bumo (Pak Čžonbomo) juostai „Bangos aukštis“, o prancūzų režisierius Damienas Manivelis (Demjenas Manivelis) pelnė geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Aisedoros vaikai“.

Regis Myrupu (Režis Mirupu) apdovanotas kaip geriausias aktorius už vaidmenį brazilų režisierės Maya Da-Rin (Majos Darin) filme "Karštinė".  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių