Quantcast

Pirmąkart pagrindine komiksų veikėja taps moteris

Vieni didžiausių komiksų kūrėjai „Marvel" pasiryžo kurti superherojes, kurios ieškotų meilės ir kovotų su kosminiu blogiu.

Kaip praneša britų „The Guardian„, „Marvel“, bendradarbiaudami su „Hyperion Book„, nusitaikė į moterų skaitytojų segmentą, kurį ketina „užkariauti“ šią vasarą išleidžiamomis 2 knygomis. Jų pagrindinė herojė bus „stipri ir protinga, ji ieškos meilės, o tuo pat metu ir kovos su kosminiu blogiu".

Planuojama, kad ši herojė bus superhorojaus Hulko pusseserė, savo galiomis artima „X-Menų" herojei Rogue.

Skelbiama, kad tai pirmas kartas, kai komiksų kūrėjai superheroję „perkels" iš komiksų pasaulio į ilgalaikę grožinės literatūros tradiciją.

„Marvel„ labai pasisekė su pastaraisiais filmais ir manome, kad dabar pats laikas pažiūrėti, kaip superherojė jaustųsi tradiciniame [literatūros] moterų vaidmenyje“, – teigia „Hyperion" vyriausioji redaktorė Elisabeth Dyssegaard.

„Manome, kad šias knygas skaitys ir komiksų mėgėjai (ir vyrai, ir moterys), tačiau jos turėtų pritrauktų ir minias naujų skaitytojų moterų", – priduria komiksų leidėja.

Skelbiama, kad „Jos-Hulk dienoraščiuose" (angl. She-Hulk Diaries) pagrindinė veikėja dirbs verslo advokate. Dienomis ji turėtų kopti karjeros laiptais, naktimis – kovoti su blogiu ir gelbėti pasaulį, o tuo pat metu ir ieškoti savo išrinktojo, kuris neprieštarautų, jog jo draugė kartais taptų galinga žalia kovotoja.

Komiksų, kurie prekyboje jau pasirodys birželyje,  autorė – Marta Acosta. Priduriama, kad komiksai bus apipavidalinti žaliu lūpdažiu ant ryškiaspalvio viršelio.

 




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių