Quantcast

Po filmo „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ premjeros: tai – odė mūsų Lietuvos istorijai

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomas režisieriaus Sergejaus Loznicos filmas „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ sulaukia nepaprastai daug gerų žiūrovų atsiliepimų.

„Tiesa pasakius, aš neatsimenu, kad po paprastų, ne premjerinių, filmo seansų, pasibaigus filmui, visa salė, einant titrams, atsistojusi plotų. Tiek režisierius S. Loznica, tiek profesorius Vytautas Landsbergis sulaukia daugybės žiūrovų laiškų. Tai labai įkvepia ir liudija šio filmo svarbą – priminti, kokia drąsi ir vieninga lietuvių tauta gali būti grėsmės akivaizdoje“, – sako filmo prodiuserė Uljana Kim.

Anot režisieriaus S. Loznicos, jis yra be galo laimingas, kad filmas taip šiltai buvo sutiktas Lietuvoje. „Lietuviams, man atrodo, tai tiek pat skausminga, kiek ir labai svarbi kelionė atgal į savo praeitį. Labai tikiuosi, kad filmą pamatys visi lietuviai. O aš pasistengsiu, kad jį pamatytų likęs pasaulis. Nes filmo tema ypatingai svarbi šiais laikais“, – sako S. Loznica.

Filmas „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ jau yra pakviestas rodyti 16 pasaulio šalių. Tarptautiniame kino festivalyje IDFA filmas buvo apdovanotas pagrindiniu prizu ir prizu už geriausią montažą.

„Tai yra epas, odė mūsų Lietuvai, mūsų istorijai, – po premjeros kalbėjo kino režisierė Giedrė Žickytė. –Tikrai didžiulė padėka Sergejui Loznicai už šią dovaną Lietuvai. Tai, ką jis sukūrė – yra nepaprasta.“

„Man atrodo įdomu ir tai, kad režisierius S. Loznica yra ne lietuvis, o sukūrė filmą apie Lietuvą. Tai suteikia papildomų atspalvių šiame filme. O mes galime tarsi iš šono į save pažiūrėti“, – sako žurnalistas Vytaras Radzevičius.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis sakė nustebęs, kad filme yra nemažai jam nematytos archyvinės medžiagos, kuri sukelia audringus jausmus: „Žiūrėdamas didžiajame ekrane pasakojamą mūsų kelio į laisvę istoriją, pagauni save, kad taip ir norisi šokti iš kėdės ir prisijungti prie visų tų žmonių, gynusių mūsų šalies nepriklausomybę.“

Anot režisieriaus Audriaus Stonio, S. Loznicos filmas yra istorinis įvykis tiek Lietuvos kultūriniame gyvenime, tiek lietuvių gyvenime. „Galbūt šis filmas padės atgauti optimizmą ir viltį, kokią turėjome Sąjūdžio laikais. Mes daug dalykų pamiršome. Ir mūsų visų vienybę, ir mūsų pasiryžimą, ir norą gyventi teisingai – teisingame pasaulyje. Mums buvo be galo svarbi laisvė. Tai filmas mums tai dar kartą primena. Ir tai be galo svarbu“, – sako A. Stonys

Filmas „Mr. Landsbergis. Sugriauti blogio imperiją“ Lietuvos kino teatrų žiūrovams buvo pradėtas rodyti nuo sausio 13 dienos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl

kl portretas
nu va, pasirodo V. Landsbergis bučiuojasi su Putino gerbėju, kaip gražu...

WC

WC portretas
Kaip tu suda bevadintum vasku, jis vis tiek vasku netaps.....

durniu laivas

durniu laivas portretas
tikimes paskutine dedules gulbes giesme ir ode sau
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių