Quantcast

Prancūzų vaškinių figūrų muziejus svarsto, ką daryti su išjuokta E. Macrono skulptūra

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) skulptūra išlenktais antakiais ir kiek pamišėlišku žvilgsniu turėjo užimti savo vietą tarp pasaulio lyderių antrininkų Grevino (Greveno) vaškinių skulptūrų muziejuje Paryžiuje, tačiau socialinėje žiniasklaidoje kilusi pašaipų banga privertė muziejų svarstyti, ką dabar su ja daryti.

Socialiniuose tinkluose išplitus pirmosioms skulptūros nuotraukoms, „Twitter“ vartotojai Prancūzijos prezidento atvaizdą lygino su androidu ar lėle žudike Čakiu iš siaubo serialo „Vaiko žaidimas“ (Child's Play).

Pasak vieno sąmojingo vartotojo, skulptūros kūrėjams pavyko tik vienas dalykas: tradicinis mėlynas prezidento kaklaraištis.

Galiausiai muziejaus vadovai pripažino, kad 40 metų Prancūzijos prezidentas nusipelno geresnio savo atvaizdo.

„Įtemptas ir kenčiantis veidas, sustingusi „negyva“ statula, tai negražu, tiesiog neveikia“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė Grevino muziejaus direktorius Yves'as Delhommeau (Ivas Delomo).

„Emmanuelio Macrono skulptūra dar nepatvirtinta, aš nenoriu taip smarkiai socialiniuose tinkluose kritikuojamos figūros“, – sakė jis.

Muziejus, kuriame kasmet apsilanko beveik 800 tūkst. lankytojų, vis dar galvoja, ar skulptūrą galima išgelbėti retušavimu, ar reiktų tiesiog viską pradėti nuo pradžių ir atšaukti gegužės 24 dieną planuotą figūros pristatymą.

Grevino muziejui vienos skulptūros gamyba užtrunka pusmetį ir atsieina 50-60 tūkst. eurų, nors savo „Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą)" muziejus sugebėjo pristatyti vos du mėnesiai po pareigūnams netikėto jo išrinkimo.

Y. Delhommeau perspėjo, kad „Twitter“ išplatintas E. Macrono atvaizdas yra pagrįstas nuotrauka, padaryta pernai rugsėjo mėnesį filmuojant vieną televizijos laidą. Kai kurie elementai vėliau buvo pakeisti, sakė jis.

Y. Delhommeau taip pat sakė, kad muziejui nepavyko įtikinti Prancūzijos lyderio leisti nuskenuoti jo veidą, tad menininkai turėjo dirbti vadovaudamiesi nuotraukomis.

„Mums pasisekė su Donaldu Trumpu, nebuvo priežasčių manyti, kad negalime padaryti to paties su Emmanueliu Macronu, nors išraiškingesnius veidus, senesnių žmonių (veidus)... dažnai yra lengviausia daryti“, – sakė Y. Delhommeau.

E. Macrono žmona Brigitte (Brižit) neleido muziejui daryti jos skulptūros, o „po to, kas nutiko jos vyrui, jos turbūt neperkalbėsi“, pripažino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių