Quantcast

Rašytojų sąjungos premija skirta V. Juknaitei

  • Teksto dydis:

Lietuvos rašytojų sąjungos premija skirta prozininkei, eseistei, dramaturgei Vandai Juknaitei už autobiografinę apysaką „Ta dūzgianti ir kvepianti liepa yra“, ketvirtadienį pranešė rašytojus vienijanti organizacija.

Kasmetinė premija skiriama už didelės vertės kūrinį, išleistą per pastaruosius dvejus metus.

Premijos laureatais yra tapę Antanas A. Jonynas, Jurgis Kunčinas, Nijolė Miliauskaitė, Romualdas Granauskas, Sigitas Geda, Judita Vaičiūnaitė, Danutė Kalinauskaitė, Andrius Jakučiūnas, Aidas Marčėnas, Kornelijus Platelis ir kt.

Vertinimo komisijoje dirbo pastarųjų penkerių metų šios Premijos laureatai – Giedrė Kazlauskaitė, Rimantas Kmita, Mindaugas Kvietkauskas, Mindaugas Nastaravičius ir Undinė Radzevičiūtė.

Šiai premijai buvo svarstytos dar aštuonios kandidatūros: Viktorija Daujotė už eiliuotų tekstų sutelktinę „Žemaitīnā = Žemaitynai“, Dainius Gintalas už eilėraščių knygą „Vienos vasaros giesmė“, Audronė Girdzijauskaitė už atsiminimų romaną „Atminties šuliniai“, Gintaras Grajauskas už eilėraščių knygą „Nykstamai menkų dydžių poveikis megastruktūroms“, Gytis Norvilas už eilėraščių proza knygą „Akla valtis“, Valdas Papievis už romaną „Ėko“, Rolandas Rastauskas už prozos knygą „Venecija tiesiogiai“ ir Tomas Vaiseta už romaną „Ch.“

Apdovanojimas tradiciškai bus įteiktas sausio 6-ąją.

V. Juknaitės kūryba versta į anglų, latvių, lenkų, rusų, švedų, vokiečių, hebrajų ir kitas kaltas. 2003 metais ji apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, po metų jai paskirta Kultūros ir meno premija, o 2008 metais – Nacionalinė kultūros ir meno premija.

Rašytoja taip pat yra tapusi J. Grušo, J. Keliuočio, J. Paukštelio, G. Petkevičaitės-Bitės, Žemaitės literatūrinių premijų laureate. 2016 metais V. Juknaitė buvo paskelbta Tolerancijos metų žmogumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių