Quantcast

S. Kairio vizito Paryžiuje ir Briuselyje metu – dėmesys ir „Kaunas 2022“ programai

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Simonas Kairys šiandien pradeda savo vizitą Paryžiuje, kurio metu daug dėmesio ketinama skirti kultūriniam Lietuvos bei Prancūzijos bendradarbiavimui bei artėjantiems Kauno – Europos kultūros sostinės programos metams. Vėliau S. Kairys vyks į Briuselį, kur dalyvaus Europos kultūros ministrų taryboje.

Kaip praneša ministerija, Paryžiuje suplanuotas S. Kairio susitikimas su Prancūzijos kultūros ministre Roselyne Bachelot-Narquin, UNESCO Pasaulio paveldo komiteto šalių narių ambasadoriais, Paryžiaus merijos, Pompidou centro atstovais, pagrindinio scenos menų festivalio Paryžiuje „Festival d‘Automne“ vadovybe, Prancūzų kultūros instituto prezidente bei kitų Paryžiaus kultūros įstaigų bei organizacijų atstovais. Planuojamas ir ministro susitikimas su Prancūzijoje gyvenančiais Lietuvos menininkais. 

Paryžiuje kultūros ministras taip pat dalyvaus parodos „transitory. Photographs of Esch-sur-Alzette – Kaunas – Novi Sad“ atidaryme. Tai jungtinė Kauno, Ešo prie Alzeto (Liuksemburgas) ir Novi Sad (Serbija) menininkų fotografijų paroda, tapsianti įžanga į 2022-uosius, kai visi šie trys miestai bus Europos kultūros sostinės.

Lapkričio 29–30 d. S. Kairys lankysis Belgijoje, kur dalyvaus ES kultūros ir audiovizualinių reikalų ministrų taryboje. Kartu su kolegomis iš kitų ES šalių kultūros ministras dalyvaus politinėje diskusijoje „Kultūros paveldas ir teisės į paveldą darnaus vystymosi ir Europos ateities kontekste“. Taip pat bus tvirtinamos tarybos išvados dėl kultūros, aukštos kokybės architektūros ir apstatytos aplinkos kaip itin svarbių Naujojo europinio bauhauzo iniciatyvos elementų ir tarybos išvados dėl europinio audiovizualinio ir žiniasklaidos turinio pasiekiamumo ir konkurencingumo didinimo.

Vizito Belgijoje metu S. Kairys susitiks su meno centro „Flagey“ vadovu, taip pat su HISK menų rezidencijos vadovybe bei Lietuvos garbės konsulais Belgijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas gina pavelda

Kas gina pavelda portretas
Galima butu priminti ir Architekto Karaliaus istorija, besipuikuojant Kauno architektura.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių