Quantcast

Sukūrė Klaipėdos „Simfoniją“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Meno kiemo kūrybinėse dirbtuvėse (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4) reziduojantis Prancūzijos ir Urugvajaus menininkas Davidas Elliotas Salamanovičius rugsėjo 9-ąją 18 val. pristatys čia gimusį savo projektą.

Kokie yra patys tikriausi, charakteringiausi miesto veido ženklai? Ką betoninėse didmiesčio džiunglėse išskirtų smalsi menininko ar abejinga statistinio miestelėno akis? Į šiuos klausimus bando atsakyti „Kultūrpolio“ svečias.

D.E. Salamanovičius, pasitelkęs skirtingas kūrybos sritis - tekstilę ir muziką, sukūrė vienalytę audiovizualią kompoziciją „Simfonija“. Interaktyvaus meno projekte persipina daugiaplanė miesto archeologija ir tas kažkas, atsiradęs stebint erdvę, objektus, aplinką. Kūrėjas miesto erdvėse bendravo su atsitiktiniais praeiviais, pakvietė juos dalyvauti projekte ir savo sukurta specialia sistema sudarė galimybę natomis užrašyti miesto garsų vizualinę vertę. Vėliau, rezidentūros metu, įvairių nuotaikų ženklai, nuojautų įvaizdinimas, loginiai sprendimai ar tik intuityvūs minčių pasjansai tapo meno kūriniu. Savaitės trukmės meninio eksperimento rezultatai, dokumentika, platesnė pažintis su menininko kūryba - per vernisažą rytoj.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių