Quantcast

Kanų kino festivalio pradžia – dramatiška

  • Teksto dydis:

Kai nuo Festivalių rūmų dar tik buvo tiesiamas raudonas kilimas, jau kilo bruzdesys – neabejojama, kad 77 Kanai vyks ne tik karų, bet ir galimų darbuotojų streikų ir suintensyvėjusių #MeToo sukrėtimų fone.

Dėmesio centre gali atsidurti Judith Godrèche. Prancūzų režisierė ir aktorė šiais metais kino pramonę vėl sujudino paskelbusi, kad filmų kūrėjai seksualiai priekabiavo prie jos, kai ji buvo paauglė. Vienoje iš festivalio programų bus parodytas ir jos trumpametražis filmas – šimtų žmonių liudijimai apie patirtą prievartą.

„Tas filmas nufilmuotas per vos dieną su tūkstančiu žmonių iš liudijimų, kuriuos ji gavo. Ji atsidavusi smurto prieš moteris problemai. Rodysime filmą „Ypatingo žvilgsnio“ programoje ir paplūdimyje, kur visai kita publika“, – kalbėjo Kanų kino festivalio generalinis delegatas Thierry Frémaux.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kanuose įvyks ir filmo „Šventosios figos sėkla“ premjera. Staiga paskelbta, kad jo režisierius Mohammad Rasoulof vis dėlto sugebėjo ištrūkti iš Irano į Europą. Kino kūrėjas Irano režimo nuteistas kalėti net aštuonerius metus.

„Tai jo atsidavimo, kovingumo ir to, apie ką kalba jo filmas, ženklas. Kitaip tariant, apie tai, kaip klastingai į šeimas šliaužia Irano diktatūra“, – teigė Kanų kino festivalio generalinis delegatas.

Turbūt karščiausiai laukiama Francio Fordo Coppolos paties finansuota mokslinės fantastikos drama „Megalopolis“.

Ar vėl atneš šlovę? Juk nebaigta „Šių dienų Apokalipsės“ versija prieš daugiau nei keturis dešimtmečius Coppolai atnešė jam antrąją „Auksinės palmės šakelę“. Kanų kino festivalis tęsis kone dvi savaites – iki gegužės 25 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na taip ...kaip tik Kanu festivalis taip ir

na taip ...kaip tik Kanu festivalis taip ir  portretas
prasideda ..visos sudevetos vyzos staigiai ima ir prisimena kuria kuris nedadulkino , kuria perdulkino , ..visos per visas skyles pradeda choru bliaut BLEEee-TO00....ir dairosi y nuvytusius jobarius kury dar cia galima butu numelzt finansiskai....o kury jau ismelzta apspjaudyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių