Quantcast

Neįtikėtinas lietuvio išradingumas su kriminalo kvapu: užsisako, pavalgo, sąskaita, infarktas

  • Teksto dydis:

Žurnalistas ir rašytojas Aidas Puklevičius socialiniuose tinkluose pasidalijo istorija apie tai, kaip lietuvis sugalvojo išradingą būdą nemokėti sąskaitų restoranuose. 

„Bazinių faktų mano aprašyme nedaug – lietuvis Benidorme, prie Alikantės, dvidešimt restoranų ir sąskaitos suma – 38 eurai. Iš tiesų 50-metis lietuvis imitavo širdies smūgį, bet aš pačią eigą aprašiau kūrybiškai – daug vaizdingų detalių pridėjau. Žurnalistiniu reportažu to tikrai negalima laikyti“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo A. Puklevičius.

Žinomas vyras teigė, kad jam neteko būti vieno tokių incidentų liudininku, o tokias įdomybes iš viso pasaulio jie „surenka“ internete.

„Viena, kad tai – lietuvis, antra – nėra dažnas atvejis, kad nenorėdamas mokėti žmogus alptų restoranuose“, – kas patraukė dėmesį įvardijo pašnekovas.

Pateikiame A. Puklevičiaus įrašą socialiniuose tinkluose.

„Už širdies griebianti istorija nutiko viename Ispanijos restorane. Ir kai sakau „už širdies griebianti“, tai ji literaliai griebia už širdies. Atėjo į vieną Kosta Blankos restoraną pasimaitinti pilietis. Užsisakė šaltų ir šiltų užkandžių, įvedė į organizmą deramą angliavandenių, baltymų ir riebalų kiekį, už kurį turėjo susimokėti 38 eurų sumą. Bet kai jam atnešė sąskaitą, žmogelis griebėsi už širdies. Ir taip griebėsi, kad visi suprato, infarktas, širdis, tuoj išleis paskutinį kvapą. Persigandęs restoranas puolė skambyti 112, ir po kelių minučių atlėkė triūbydamas sirenomis ir mirgėdamas šviesomis policijos ekipažas. Pareigūnai puolė gaivinti širdininką, bet vienas staiga nustėro, kadangi atpažino pacientą, kurį lygiai taip pat teko ratavoti kitame restorane. Savaime suprantama, kad minčių kilo visokių. Imta domėtis, ir paaiškėjo, kad mūsų infarktoriaus jau panašiai alpta bent dvidešimtyje vietos restoranų. Ir visur ta pati istorija – užsisako, pavalgo, sąskaita, infarktas. Čia ne visai į temą, bet mane ypač pribloškė vieno restorano pacituotas maisto ir gėrimo derinimas. Mat jame mūsų herojus užsisakė kelis stiklus viskio, o užkąsti – salotų. Ne kasdien pasitaikantis derinys, pripažinkime. Dabar policija laužo galvą, ką su juo daryti, nes sumos visur ne pačios didžiausios, tai sodinti jį ant valdiško maisto davinio kaip ir nelabai išeina. O restoranai jau patys ėmėsi prevencinių priemonių, išsiuntinėjo tarpusavyje sukčiaus abrozdėlį su pagrasinimu personalui jo neaptarnauti netgi jei jis imtų alpti nesulaukęs maisto. Ir paskutinė vyšnia ant torto – šis penkiasdešimtmetis, pasirodo, yra mūsų tautietis. Va, prie ko privedė ši Vyriausybė žmogų. Kitoje šalyje jis nenuliptų nuo dramos teatrų scenų. Na, blogiausiu atveju nardytų nuo menkiausio prisilietimo futbolo aikštėje. O čia priverstas eikvoti savo aktorinį talentą vardan gardaus valgio šaukšto. Skandalas“, – rašė A. Puklevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
uztai lietuviu niekur nemegstakur nenuvaziuoja visur apsisika

Kauniečiai dar išradingesni

Kauniečiai dar išradingesni portretas
Kad nereikėtų mokėti, draugai su lazdomis aptalžė

Q

Q portretas
Tokiu vien po Kauna gal 10 vaikšto . dažnai buna fanaruoti .
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių