Quantcast

Advokatai: Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gali prašyti pratęsti „MG Baltic“ byloje skirtų baudų mokėjimo terminą

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos nuteisti juridiniai asmenys Darbo partija ir Liberalų sąjūdis sumokės jiems paskiras baudas, taip pat svarstoma prašyti teismo pratęsti baudų mokėjimo terminus, sako partijų advokatai.

Kaip teigė Liberalų sąjūdžio advokatas Raimundas Jurka Eltai teigė, kad partija teismui jai skirtą 376,6 tūkst. eurų dydžio baudą mokės, tačiau dar iki galo nenuspręsta, kokiu būdu. Advokato teigimu, Liberalų sąjūdis svarstys prašyti teismo pratęsti baudos sumokėjimui skirtą terminą.

„Kalbant apie baudos mokėjimą, tai čia matyt klausimų, mokėti ar ne, nėra. Reikės mokėti. Tik šiuo atveju (Liberalų sąjūdis – ELTA) įvertins galimybes, ar bus kreipiamasi į teismą dėl termino baudai sumokėti pratęsimo“, – sakė R. Jurka.

Kalbant apie baudos mokėjimą, tai čia matyt klausimų, mokėti ar ne, nėra. Reikės mokėti. 

Anot jo, įsigaliojus teismo sprendimui, baudą reikia sumokėti per du mėnesius, tačiau, anot R. Jurkos, teismai yra linkę suteikti ilgesnį laikotarpį baudos sumokėjimui.  

„Teismai paprastai leidžia tai, jei yra pagrįstas prašymas teikiamas, jei prašoma pratęsti terminą dėl finansinės situacijos, dėl kitų objektyvių priežasčių“, – teigė advokatas.

Anot R. Jurkos, galutinis sprendimas dėl to, ar Liberalų sąjūdis teiks kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, turėtų būti priimtas antradienį, partijos valdybos posėdyje.

Darbo partijos advokatas Vaidotas Sviderskis taip pat teigė, kad juridinis asmuo turėtų teikti kasacinį skundą LAT, tačiau, anot jo, galutinį sprendimą turėtų pranešti partijos atstovai.

Advokato teigimu, Darbo partija, kaip ir Liberalų sąjūdis, mokės teismo jai skirtą 300 tūkst. eurų baudą. Tiesa, anot jo, juridinis asmuo taip pat svarsto galimybę prašyti teismo leisti baudą sumokėti ilgesniu laikotarpiu.

Sumokėti baudą gali būti fiziškai keblu, tai, ko gero, bus ieškoma variantų, kaip tą baudą sumokėti ilgesniu terminu.

„Yra vienintelė galimybė – baudą mokėti. Bet, jei byla būtų nagrinėjama Aukščiausiajame Teisme, tai egzistuoja (...) baudos mokėjimo stabdymas arba baudos mokėjimo atidėjimas. Sumokėti baudą gali būti fiziškai keblu, tai, ko gero, bus ieškoma variantų, kaip tą baudą sumokėti ilgesniu terminu“, – dėstė V. Sviderskis.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas praėjusią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos. Koncernas „MG Grupė“ jam skirtą 1,1 mln. eurų baudą jau sumokėjo.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

V. Gapšys jau yra pateikęs kasacinį skundą LAT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
20 metu byla velkama,dabar dar 30 metu kol ismokes,,,,,geras vaizdelis teismuose,

Skeptikas

Skeptikas portretas
Bet kokiu atveju, reziume, - visas baudas sumokės eiliniai piličiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių