Quantcast

Alytuje trijų tarybos narių frakcija palieka valdančiąją daugumą

Alytaus miesto savivaldybės tarybos trijų narių frakcija „Alytaus piliečiai“ penktadienį pranešė, kad palieka socialdemokratų vadovaujamą valdančiąją koaliciją.

„Mes nepritariame požiūriui, kaip priimami sprendimai, ir priimami jie tam, kad būtų tenkinami įvairių grupių asmeniniai interesai“, – BNS sakė frakcijos seniūnas Vytautas Jastremskas.

„Prie dabartinės miesto valdžios trūksta skaidrumo ir atsakomybės. Tuo tarpu nepotizmo ir bendruomenės išstūmimo, ją vadinant partiniais kadrais, yra ryškiai per daug“, – pridūrė jis.

Iš koalicijos pasitraukus „Alytaus piliečiams“, valdančiojoje daugumoje lieka 14 iš 27 tarybos narių.

Didžiausią šešių narių frakciją tarp valdančiųjų turi socialdemokratai su meru Nerijumi Cesiuliu.

V. Jastremskas sakė, kad valdančiąją koaliciją palieka dėl daugelio priežasčių, tarp jų – planų keisti dabartinę „Alytaus šilumos tinklų“ valdybą, galimai svarstomos taikos sutarties su buvusiu šilumos tiekėju ir ketinamo skelbti konkurso dėl savivaldybės tarybos posėdžių transliavimo per televiziją.

Dažnai tarybos posėdžio metu ar prieš juos girdėjome frakcijų užgauliojimus vieni kitų atžvilgiu.

Alytaus meras sakė manantis, kad „Alytaus piliečiai“ daugumą palieka dėl asmeniškumų, politikams pradėjus pyktis ir neradus kompromisų.

„Aš manau, kad išėjimas įvyko dėl tam tikrų sprendimų ir atsiradusios įtampos tarp tam tikrų tarybos narių, nes dažnai tarybos posėdžio metu ar prieš juos girdėjome frakcijų užgauliojimus vieni kitų atžvilgiu“, – BNS sakė N. Cesiulis.

Jis tvirtino, kad „Alytaus piliečiai“ priešinasi vietos šilumos tinklų valdybos keitimui, nes dabartinė valdyba buvo paskirta pačios frakcijos politikų praėjusioje kadencijoje.

N. Cesiulis taip pat atmetė priekaištą, jog Alytaus valdžia transliuoti tarybos posėdžius per televiziją ketina tam, kad konkursą tai padaryti laimėtų tarybos narės Lauros Radzevičiūtės atstovaujama vietos televizija.

„Ne visi žmonės naudojasi Alytuje internetu, ne visi gali matyti transliacijas per „Youtube“ kanalą. Tai jeigu žmonės galėtų namuose įsijungti transliacijas, tai nebūtų blogas dalykas. Tai yra tik viešumas, atvirumas ir skaidrumas“, – teigė miesto meras.

Savivaldybės vadovas sakė, kad „Alytaus piliečių“ pasitraukimas nesutrukdys sutelkti reikalingą balsų skaičių sprendimams taryboje.

„Aš manau, kad pagrindiniams, miestui reikalingiems sprendimams balsų bus daugiau negu reikia“, – kalbėjo N. Cesiulis.

Dabartinė Alytaus miesto savivaldybės taryba pradėjo dirbti pernai po Lietuvoje vykusių savivaldos rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Paksiada atskirai paimtame Alytuve?.. :s

manau

manau portretas
gerai,kad ir išeina.gal.pakeis dar ne vieną partiją.."kur šilčiau" ,o.."bebriukai" su "kirkiliuku" priešakyje mielai priims

gerai daro ...

gerai  daro ... portretas
kad palieka ta socdemonu iskrypusia irstva....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių