Quantcast

Ambasadorių Belgijoje G. Varvuolį numatoma skirti atstovu Japonijoje

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis Lietuvos ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis turėtų būti skiriamas šalies atstovu Japonijoje.

Jo skyrimui į naujas pareigas posėdyje trečiadienį pritarė Ministrų kabinetas.

Vyriausybės nutarimuose nurodoma, kad G. Varvuolis iš ambasadorių Belgijoje bus atšauktas sausio 31-ąją, o naujas pareigas pradės eiti vasario 1 dieną.

Lietuva ambasadoriaus Japonijoje neturi nuo vasaros, kai iki tol šias pareigas ėjęs Egidijus Meilūnas pradėjo dirbti ambasadoriumi Airijoje.

G. Varvuolis darbą Užsienio reikalų ministerijoje (URM) pradėjo 1995 metais, jis yra ėjęs įvairias pareigas diplomatinėse atstovybėse, buvo ministerijos Grėsmių analizės, krizių valdymo ir tarptautinių operacijų skyriaus, taip pat NATO skyriaus vedėju. Diplomatas taip pat yra dirbęs URM Transatlantinio bendradarbiavimo ir saugumo politikos departamento politikos direktoriumi.

2013-ųjų spalį G. Varvuolis tapo Lietuvos ambasadoriumi Belgijoje.

Ambasadorius Lietuvoje skiria prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Nereikėtų taip mėtyti ambasadorių iš vienos šalies į kitą. Pasibaigus kadencijai vienoje šalyje jis turėtų bent pusę metų padirbti Lietuvoje, susipažinti su esama Lietuvos situacija, įgyti , kaip šiuo atveju japonų kalbos pradmenis, susisiekti su Japonijos draugijomis Lietuvoje, apsilankyti įmonėse, eksportuojančiose produkciją į Japoniją, susitiktų su mūsų studentais, dėstytojas, studijuojančiais japonų kalbą, turizmo firmomis ir kt. O dabar - ką jis ten veiks? Abejoju, ar jis moka japonų kalbą, ar kuo nors prisidės prie ekonominių Lietuvos-Japonijos santykių. Kol kas neteko girdėti kad ambasadoriai pritrauktų stambų tų šalių kapitalą į Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių