Quantcast

Ambasadoriumi Turkijoje Vyriausybė prezidentui siūlo skirti R. Degutį

Vyriausybė ketvirtadienį patvirtino diplomato Ričardo Degučio kandidatūrą į Lietuvos ambasadoriaus Turkijoje pareigas.

Pagal Vyriausybės nutarimą, naujas pareigas jis turėtų pradėti eiti rugpjūčio 16 dieną, patvirtinus prezidentui.

Anksčiau R. Degutis yra ėjęs susisiekimo viceministro, Lietuvos ambasadoriaus Latvijoje, Sakartvele pareigas, buvo generalinis konsulas Sankt Peterburge, dirbo Užsienio reikalų ministerijoje.

Diplomatas sakė, kad viena pagrindinių užduočių dirbant šiose pareigose bus nelegalios migracijos klausimai – Lietuvos pareigūnai ne kartą minėjo, jog išaugusi migracija iš Baltarusijos susijusi ir su lėktuvų reisais iš Bagdado ir Stambulo į Minską. 

R. Degutis taip pat sakė matantis Turkiją ne tik kaip NATO, bet ir kaip reikšmingą valstybę Rytų partnerystės kontekste, svarbią Lietuvos ekonominę partnerę.

„Turime gana plačią prekybą su šia šalimi, bet resursas nėra išnaudotas, čia turime paslaugų sektorių, mūsų siekiai susiję su transporto, logistikos diversifikacija – galėtumėme čia giliau pasižiūrėti (...). O dėl aktualių klausimų, susijusių su migracija, matyt, bus viena pagrindinių užduočių tik atvažiavus “, – Vyriausybės posėdyje teigė R. Degutis.

Ambasadoriaus Turkijoje Lietuva neturi metus. Pernai birželio pradžioje baigėsi Audriaus Brūzgos kadencija šiose pareigose.

Lietuvoje ambasadorius Vyriausybės teikimu tvirtina prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių