Quantcast

Apie M. Sinkevičiaus bylą: vienam – piršteliu pagrasinimas, o kitam – „baudžiakas“

Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus piktnaudžiavimo baudžiamąją bylą perdavus teismui, socialdemokratų frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė tai vertina „kaip labai teisingą žingsnį“ ir tikisi, kad politikas bus išteisintas.

„Vertinu, kad ilgai nebuvo tempta, kaip labai teisingą žingsnį, kuris mažina mūsų negerą jausmą, kad čia iš tiesų viskas turi politinį atspalvį. Mes vertiname teigiamai ir tikimės, kad teismas greitai išnagrinės ir jo atžvilgiu priims išteisinamąjį nuosprendį“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė Lietuvos socialdemokratų partijos vicepirmininkė.

Ji pabrėžė, kad prokuratūra, perdavusi bylą teismui, nepateikė „jokių naujų kaltinimų Mindaugui Sinkevičiui“.

„Tiesiog perduoda medžiaga, kurią surinko Generalinė prokuratūra, matyt, po STT tyrimo, ir perdavė nagrinėti teismui. Mano žiniomis, iš keturių kaltinimų, buvusių iš pradžių, jau į teismą keliauja tik du“, – kalbėjo R. Budbergytė.

Tuo metu kitas socialdemokratas parlamentaras Algirdas Sysas žurnalistams sakė savivaldos lėšų panaudojimo istorijoje stebintis nevienodą politikų elgesio traktavimą.

„Kai pasižiūriu, kaip elgiasi teisėsaugos organai vienų tarnybos narių ir Mindaugo atveju, man labai keista. Kažkodėl gali išleisti žymiai daugiau, naudoti kortelių dešimt kartų daugiau, visokių dalykų padaryti blogesnių, bent jau taip visuomenės akyse, bet piršteliu pagrasinimas, o kitam – baudžiakas“, – sakė politikas.

A. Syso manymu, teismas „yra institucija, kuri priims sprendimą“, jis taip pat tikisi M. Sinkevičiaus išteisinimo.

Kažkodėl gali išleisti žymiai daugiau, naudoti kortelių dešimt kartų daugiau, visokių dalykų padaryti blogesnių, bent jau taip visuomenės akyse, bet piršteliu pagrasinimas, o kitam – baudžiakas.

„Džiaugiuosi, kad ateina iki teismo, paskutinė institucija yra teismas. Jis priima sprendimą. Nepatiks – apeliaciniai procesai. Kol sprendimas bus priimtas iki galo – čia dar gali būti ilga istorija“, – kalbėjo A. Sysas.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, buvęs Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovas, Jonavos rajono meras M. Sinkevičius prieš teismą stos dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo.

Šiuos nusikaltimus jis kaltinamas padaręs eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų pagrindu M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019-2023 metais Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės žalos.

Įtarimus M. Sinkevičiui teisėsauga pateikė pernai lapkričio 30 dieną. Sulaukęs jų, politikas sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Po pareikštų įtarimų pernai LSA valdyba sustabdė ir jo, kaip asociacijos prezidento, įgaliojimus.

Dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių tarybose mokant išmokas politikams už transportą, ryšius, kanceliarines prekes teisėsaugoje iki šios dienos buvo pradėti 27 ikiteisminiai tyrimai, iš jų du buvo nutraukti, vienas perduotas į teismą.

Teisėsaugos duomenimis, M. Sinkevičius buvo trečias tokio pobūdžio įtarimų sulaukęs asmuo tiriant savivaldos lėšų panaudojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius  portretas
Visus ir savivaldybių ir seimo klerkus apsivogusius reikia sodinti į kalėjimą ,kad nauji išrinktieji bijotų .

Juozas

Juozas portretas
Tai STT dabar gal tik čekiukais užsiima, kitkam nėra laiko. Nors labai reikėtų pasidomėti, kodėl žmogus negali atgauti nuosavybės teisių į žemę pats, bet tą lengvai už jį padaro legalūs tarpininkai su sąlyga, kad atgautas sklypas iš karto bus perleistas jiems.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių