Quantcast

Ar A. Dulkio konsultantas toliau vartos žodžius „subinė“, „celofaninis prezervatyvas“?

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio visuomeniniu konsultantu pradėjo dirbti abdominalinės chirurgijos gydytojas Edgaras Kulikauskas, socialinių tinklų erdvėje geriau žinomas „Ciniško chirurgo“ pseudonimu. Kaip feisbuko autorius, savo tekstuose jis nevengia aštrių išsireiškimų.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad neatlygintinai teikti visuomeninio konsultanto paslaugas E.Kulikauskas pasisiūlė pats. Utenos ligoninėje chirurgu dirbantis medikas ministrui ketina perduoti regiono medikų balsą. „Mano supratimu, visuomeninio konsultanto pareigos yra būtent ta trūkstama jungtis tarp SAM ir medikų praktikų. Mes ministeriją girdim ir matom, o atgalinis signalas yra labai silpnas, ypač iš regionų“, – įsitikinęs jis.

„Naujasis visuomeninis konsultantas neatmeta galimybės dirbdamas šioje pozicijoje, jei tai būtų naudinga ministrui, pasitelkti ir aštrią „Ciniško chirurgo“ plunksną, išverčiančią medicininius dalykus į žmonių kalbą“, – rašoma ministerijos pranešime.

Sveikatos ministras Arūnas Dulkys/P. Peleckio (Fotobanko) nuotr.

Jei jau E.Kulikauskas pasitelks šio internetinio personažo plunksną, ar, patardamas ministrui, naudos tą patį žodyną kaip „Ciniško chirurgo“ įrašuose? Rašydamas kaip „Ciniškas chirurgas“, žodžių E.Kulikauskas nevynioja į vatą, kartais pasitelkia ir necenzūrinę leksiką. Pateikiame keletą „Ciniško chirurgo“ citatų.

Ekrano vaizdas

„Vakcinos reikės, nes priešingu atveju ir toliau skaičiuosime kasdieninius naujų atvejų skaičius, smaukysimės su kaukėmis, o sveikinsimės mojuodami pirštukais“, – apie vakcinos reikalingumą yra rašęs šis feisbuko autorius.

„Teko įsikišti pareigos jausmui, kuris liepė kelt šikną iš šilto guolio ir varyt atidirbinėti už niekada neduotą „hipopotamo“ priesaiką“, – taip aprašoma „Ciniško chirurgo“ darbo dienos pradžia. „Nenoriu būti politkorektiškas ir nežadu bučiuoti šiam bičui į subinę vien todėl, kad jis turi didesnę armiją. Jis tėra neišsilavinęs durnius, rankoje laikantis raudoną mygtuką“, – taip jis rašė apie JAV prezidentą Donaldą Trumpą. 

Vakcinos reikės, nes priešingu atveju ir toliau skaičiuosime kasdieninius naujų atvejų skaičius, smaukysimės su kaukėmis.

„Paprasta yra pezėti, kaip reikėjo daryti, ir visai kas kita lakstyti po 15-20 tūkstančių žingsnių per dieną įvyniotam į portatyvinį celofaninį prezervatyvą. Visai nepaprasta šitam polietileno įpakavime kaip sasyskai iš pirmo karto pataikyti į veną, intubuoti, operuoti. Per trisdešimt minučių imi virti savo paties sultyse. Akvalangą primenantys apsauginiai akiniai drėksta ir rasoja greičiau nei Ana Stil iš „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, – taip chirurgo darbo su visom antikovidinėm apsaugom patirtį vaizdingai aprašė įrašų autorius.

Taigi, ar „Ciniško chirurgo“ kūrėjas naudos panašią leksiką, konsultuodamas ministrą? Atsakymo į šį klausimą teks palaukti. Paprašytas atsakyti į keletą klausimų, E.Kulikauskas prašė atidėti interviu, kol jis pats susivoks, kas įvyko. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dauguma jų

dauguma jų portretas
taip kalba,dar ir baisiau

Vero

Vero portretas
Kazkas iš musės dramblį padarė. As, žinoma nemėgstu keikūnų, bet cia nematau nieko baisaus, svarbiausia, kad nėra rusiskų keiksmažodžių o šiaip tai tiesiog šnekamosios kalbos žodžiai

močiute

močiute portretas
Neturi kito pasirinkimo TS-KD (Tarybų sąjungos komunistai D:). Kokia partija, tokie ir ministrai bei jų konsultantai,- atitiko kirvis kotą.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių