Quantcast

Ar Seime slepiamas įrašas, kuriame svarstomas žemės įsigijimo įstatymas?

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnui Gabrieliui Landsbergiui nepavyko gauti pernai rugsėjo 20 d. Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio įrašo, kuriame buvo svarstomas žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pakeitimo projektas.

Jo teigimu, Seimo valdyba atsisakė pateikti jam šį įrašą.

„Pribloškė valdančiųjų sprendimas neduoti garso įrašo, nes tai nėra oficiali informacija, neva posėdžių garso įrašai nėra Seimo nariams prieinama informacija norint sužinoti, kaip vyksta klausimų svarstymas. Minėtame Kaimo reikalų komiteto posėdyje buvo svarstomos pataisos dėl žemės ūkio paskirties įsigijimo saugiklių. Manau, kad buvo kalbama ir apie žemės įsigijimo ribojimą, jei pirkėjo turimas plotas viršija 500 ha. Tačiau įstatymo pataisos buvo atmestos. Kaip Seimo narys, vykdantis parlamentinę kontrolę, norėjau sužinoti, kokiais argumentais remiantis minėtos pataisos komitete buvo atmestos“, - komentavo Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas.

Pasak G. Landsbergio, po tokio atsakymo tik dar labiau sustiprėjo įspūdis, kad valdančiųjų ketinimai, ypač susiję su žemės ūkio paskirties įsigijimu, „yra slepiami nuo visuomenės ir, matyt, tuo labiausiai suinteresuotas didžiausias Seimo žemvaldys“.

Po tokio akibrokšto Seimo TS-LKD frakcija, pasak jos seniūno, teiks Seimo nutarimo projektą, kuriame būtų aiškiai įvardinta, kad atvirų Seimo komitetų, komisijų ir kitų struktūrų posėdžių garso įrašai turi būti be apribojimų pateikiami bet kuriam Seimo nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Paduokit nosine asaros byra , pasiskus seneliui sakes visiem bus , ot tada pasijuoksit.

kikis to "na na"

kikis to "na na" portretas
Visiška tryda.Stenkitės tuštintis natūraliu būdu...

NA NA

NA NA  portretas
ir vėl anūkėliui duota arena ,vaidinti teisuolį ir patį protingiausią ,iš savo tarpo ,______ norim žinoti kur yra dingę ,"Nota Bene "firma su visais išvogtais, auksiniais šaukštais ,palapinėmis ir vis kita amunicija ,,kada bus tyrimas ,kaip anūkėlio dešinioji ranka Langaitis išplovė 30 milijonų pers sveikatos ministeriją ,net baltas pirštines užsidėjo ,,kada bus tyrimas ,pačio anūkėlio "žmonos " biznio tyrimas ,statomi nauji darželiai ,pigios nuomos ,pigi elektra ,žemės užvaldymai ir kilnojimai ,kada bus depolizuota teisėsauga ,kada baigsit terorizuoti seimą ir leisit dirbti ,kada ,kada ,kada ,anūkėlį pradėsi dirbti Lietuvai ,,,sėkmės , siūlau pradėti nuo suklastotos pažymos ,kurios dėka landasberginiai prichvatizavo Mažeikių naftą ,,,,,bet dėdulė tai neleis ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių