Quantcast

A. Armonaitė: Civilinės sąjungos įstatymo projektas nebus teikiamas tam, kad sugriūtų

Civilinės sąjungos įstatymo projektui dar telkiama paramą Seime, jis nebus teikiamas „tam, kad sugriūtų“, sako Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė.

„Laisvės partija neatsisako savo įsipareigojimų rinkėjams ir to sieksime. (...) Tariamės, norime, kad praeitų, o ne sugriūtų, – penktadienį žurnalistams sakė A. Armonaitė.

„Ne tik Laisvės frakcijos čia yra reikalas, čia yra visų sąžiningų parlamentarų reikalas“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Ji pridūrė mananti, kad palaikymo projektui trūksta, jo tikisi iš „kiekvieno Seimo nario“.

„Eina jau kelinti metai Lietuvos Europos Sąjungoje, tiesiog gėda“, – kalbėjo ji.

Tuo metu konservatorių frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė suprantanti, kad Civilinės sąjungos projektas yra svarbus koalicijos partneriams ir daliai visuomenės.

Tariamės, norime, kad praeitų, o ne sugriūtų.

„Civilinės sąjungos projektas yra pavasario sesijoje, dėl konkretaus laiko nesame kalbėję, bet suprantame, kad yra klausimai, kurie ir mūsų koalicijos partneriams, ir daliai visuomenės yra svarbūs“, – sakė ji.

Valdančiųjų atstovų parengtas tos pačios lyties asmenų partnerystę įtvirtinantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, bet neteikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą kaip kompromisinį pateikė lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą remiantys valdančiųjų frakcijų atstovai, o Civilinio kodekso pataisas dėl artimo ryšio įteisinimo palaiko konservatyvesni parlamentarai.

Civilinės sąjungos įstatymo projektą parengę politikai laiko jį kompromisiniu, lyginant su pernai Seime atmestu Partnerystės įstatymo projektu.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms.

Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime buvo nesėkmingi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaune

Kaune  portretas
Nešliaužiosit daugiau. Dirbti reikia žmonių gerovei, o ne savo tarpukojui

faktas

faktas portretas
slepentis savo lyti tai diversantai

parmazonas

parmazonas portretas
Kame šaknai su ta civiline sąjunga?Tegu registruoja tarp susidėjusių vyro ir moters,kur jie pirštu pastoviai bado ir bus atsižvelgta į tas teises.O tie visi ONO tebūna kaip buvę.Tesidžiaugia ,kad nuo cypės juos atpalaidavo ir spakajinasi,nes iš jų manifestų matom kokiems ,,darbams ''jie pasiryžę per tas jiems suteiktas vadinamas laisves ir teises.Mažuma negali diktuot sąlygų ją dar toleruojančiai visuomenei.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių