Quantcast

A. Armonaitė: siūlymas dėl kanapių dekriminalizavimo – minimalus žingsnis į priekį

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė sako, kad Seimas žengtų minimalų žingsnį į priekį, jeigu priimtų siūlymą dekriminalizuoti kanapių ir jų produktų turėjimą nedideliais kiekiais.

Parlamentas pernai atmetė „laisvietės“ Morganos Danielės siūlytas pataisas, kurios būtų dekriminalizavusios ne tik kanapių, bet ir kitų narkotikų turėjimą mažais kiekiais, ir grąžino jas tobulinti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui.

Naują siūlymą antradienį registravo penki Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariai, įskaitant A. Armonaitę.

„Mes (pernai) teikėme projektą, kokį rekomenduoja teikti Pasaulio sveikatos organizacija, Jungtinių Tautų Sveikatos komitetas, kokį turi Norvegija ir visos kitos civilizuotos, piliečius gerbiančios šalys, kad tie žmonės, kurie yra priklausomi, būtų ne į kalėjimą įkišti, o jiems būtų ištiesta gydymo ranka“, – BNS trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Tie žmonės, kurie yra priklausomi, būtų ne į kalėjimą įkišti, o jiems būtų ištiesta gydymo ranka.

„Tas projektas Lietuvoje nesulaukė pakankamo palaikymo priėmimo stadijoje, dėl to reikia eiti į priekį bent minimaliai. Tas žingsnis, kokį Teisės ir Teisėtvarkos komitetas siūlo, ir bus siūlomas“, – pridūrė ji.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariai už kanapių ir jų produktų turėjimą nedideliais kiekiais siūlo taikyti administracinę, o ne baudžiamąją atsakomybę, kaip yra dabar. Jeigu pataisas Seimas priimtų, jos įsigaliotų nuo liepos. 

Po pataisomis be A. Armonaitės pasirašė konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis, šios partijos atstovai Stasys Šedbaras ir Irena Haase, socialdemokratas Julius Sabatauskas.

M. Danielė naujas pataisas pavadino politiniu kompromisu.

Atsakomybės už mažo kiekio narkotikų turėjimą išbraukimas iš Baudžiamojo kodekso ir įrašymas į Administracinių nusižengimų kodeksą numatytas Laisvės partijos programoje.

„Valstiečių“ Seimas yra patvirtinęs Valstybinę narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės ir vartojimo prevencijos 2018–2028 metams programą, joje įrašytas siekis dekriminalizuoti mažiau pavojingas su narkotikų vartojimu susijusias veikas, už jas numatant administracinę atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Čia palengvimas policijos darbą ,nebereikės gaudyti parduodančių po vieną porciją ,tai ateina gadynė,vyras vyrą kirkins o kaip moteris moterį ,reiškia vaikų negimdys ,iš kur imsis lietuvaičių ir iš kur atsiranda tokių minčių.

Onė

Onė portretas
Na jei tavo vaikas vartotų iki nusivertimo ką tada šnekėtum,o šiaip tai pažiūrėk jau mokyklose paaugliai taip prisivartoja kad prireikia greitosios pagalbos....

Anonimas

Anonimas portretas
Apduje vaikšto nuo besaikio sėdėjimo prie kompiuterių ,planšečiu, išmaniųjų telefonų.Nereikia nei žolės.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių