Quantcast

Atnaujintas tyrimas dėl „valstiečių“ ir R. Karbauskio akcijos „Saugokime vyrus“

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) atnaujino tyrimą dėl „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ finansuojamos bei partijos vykdytos akcijos „Saugokime vyrus“.

„Dabar komisija gavo pranešimą apie rinkimų kampanijos laikotarpiu vykdomą projektą, tyrimas toliau vykdomas“, – BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, gauta naujų įrodymų apie galimus rinkimų kampanijos pažeidimus, jų ankstesniame tyrime nebuvo.

„Anksčiau turėjome informaciją, jog tai yra savanoriška akcija, dabar gavome duomenų, kad galbūt ne viskas taip savanoriškai vyksta. Gavome duomenų, kad kvietimas dalyvauti akcijoje buvo pateiktas vienos iš savivaldybių pavaldžioms įstaigoms. Tad mes tas visas aplinkybes vertinam“, – teigė L. Matjošaitytė.

Nei kokia savivaldybė, nei kokios įstaigos ir politikai minimi pranešimuose, kuriuos gavo VRK, L. Matjošaitytė neatskleidė, motyvuodama, kad nenori pakenkti tyrimui.

Anksčiau turėjome informaciją, jog tai yra savanoriška akcija, dabar gavome duomenų, kad galbūt ne viskas taip savanoriškai vyksta.

BNS žiniomis, Seimo narys „valstietis“ Antanas Baura kvietė Anykščių rajono Pirminės sveikatos centro ir Visuomenės sveikatos biuro vadoves susitikti dėl projekto „Saugokime vyrus“ ir aptarti akcijos grafiką Anykščių mieste bei rajone.

Viena iš vadovių žinodama, kad šiuo metu vyksta rinkimų kampanija ir per šią „valstiečių“ finansuojamą prevencinę priemonę gali būti bandoma paveikti rinkėjus arba kitaip skelbti politinę reklamą, A. Baurai pasiūlė ją atidėti.

Tačiau Seimo narys patikino, kad akcija „Saugokime vyrus“ nieko bendro su rinkimais neturi ir nieko nereklamuoja.

„Valstietis“ A. Baura į Seimą išrinktas vienmandatėje Anykščių-Panevėžio apygardoje, kai mandato atsisakė „valstietė“ Greta Kildišienė. Anksčiau A. Baura dirbo Anykščių rajono savivaldybės taryboje, taip pat ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

VRK spalio pradžioje buvo nusprendusi, kad akcija „Saugokime vyrus“ nelaikytina politine reklama.

Kaip anksčiau skelbė naujienų portalas 15min.lt, vien 2017–2018 metais, VRK duomenimis, „Agrokoncernas“ šiai akcijai organizuoti išleido 350 tūkst. eurų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos interneto svetainėje nurodoma, kad akcija „Saugokime vyrus“ siekiama skatinti rizikos grupės vyrus pasitikrinti sveikatą ir atlikti prostatos specifinio antigeno kraujo tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarchistas

Anarchistas portretas
Jeigu man urologas rekomendavo ,,prostomolo" kursą nuo išvešėjusios prostatos, ar tai irgi reikia tvirtint, kad ans yra karbauskininkas ir jam rūpi Lietuvos vyrų sveikata? Tai man gert vaistus, ar ne? ' Ar tai nebus vertinama kaip nusikaltimas kad yra vyriškos sveikatos problema? Ką apie tai mano VRK, krikščioniškai konservuotieji?

...

... portretas
Taaaip, FE'ministėms TRAGEDIJA kad kažkas sugalvojo ir vyrais pasirūpinti, jos juk išvis siekia vyrus 'kaip klasę' išnaikint... iš kailio dėl to išsiners VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, tirs TOL kol dar nors vienas vyras gyvas bus.

natalija

natalija portretas
Labai teisingai parase anarghistas prajuokino daugiau rasyk malonu skaityti protingas mintis
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių