Quantcast

Baltarusijos URM: Lietuva didina įtampą dėl Astravo AE

Baltarusija mano, kad dialogu galima pašalinti nesutarimus su Lietuva dėl Baltarusijos (Astravo) atominės elektrinės, bet Vilnius nepagrįstai eskaluoja situaciją. Tai teigiama Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atsakyme į Lietuvos protesto notą dėl jėgainės pirmojo bloko paleidimo.

„Normalų dialogą, kuris galėtų duoti abiem šalims naudingą rezultatą, Lietuva seniai nusprendė paaukoti savo geopolitinėms ambicijoms. Dar viename šio „epistolinio serialo“ epizode mes kaltinami „neatsakingu ir skubotu“ Baltarusijos AE paleidimu“, - sakoma pranešime, ketvirtadienį paskelbtame Baltarusijos URM tinklalapyje.

Anot žinybos atstovų, operacijos prieš paleidimą Baltarusijos atominėje elektrinėje atliekamos „griežtai laikantis etapinių programų grafiko ir kontroliuojant Nepaprastųjų situacijų ministerijos Branduolinio ir radiacinio saugumo departamentui bei kitiems priežiūros organams“. „Vilnius vienintelis abejoja ir svarbiausių pasaulio branduolinei energetikai organizacijų autoritetu, piktnaudžiauja savo partnerių iš ES pasitikėjimu“, - teigiama atsakyme.

Kaip jau ELTA pranešė, Lietuvos užsienio reikalų ministerija trečiadienį nusiuntė notą Baltarusijos URM, reaguodama į antradienį užfiksuotus duomenis dėl elektros energijos gamybos nesaugioje Astravo atominėje elektrinėje.

Dokumente smerkiami neatsakingi Baltarusijos veiksmai, kurie didina branduolines ir aplinkosaugines grėsmes ne tik Baltarusijai ar Lietuvai, bet ir visai Europai. Baltarusija raginama sustabdyti atominės elektrinės paleidimo darbus, kol bus įgyvendinti aukščiausi branduolinės saugos standartai ir aplinkosaugos reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
Kai Astravas pavirs į Černobylį - vėlu bus ,,draugiškai" diskutuoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Šluok Batia šitą gaują dykaduonių...

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Nacionalistas Kubilius spaudė ranką Lukošenkai, sutarė dėl elektrinės statybų, kaip pastatė, kažkas mostelėjo negauta "atkato" rankele ir mes dabar jau mokėsim už elektrą ne pigiau, bet brangiau. Negi nematome, kas kenkia mums ir mūsų valstybei.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių