Quantcast

A. Bilotaitė apie atnaujintą sienos priedangos planą: laukiame KAM pritarimo

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako besitikinti, kad Krašto apsaugos ministerija (KAM) atnaujintam sienos priedangos planui pritars dar antradienį.

Ji taip pat pabrėžė, kad Vidaus reikalų ministerija šį planą buvo parengusi dar sausį.

„Mes dar laukiame reakcijos iš Krašto apsaugos ministerijos. Tikiuosi, šiandien KAM galutinai pasakys savo poziciją ir šiandien turėsime galutinį sprendimą“, – LRT radijui antradienį sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, tokiu atveju atnaujinto plano patvirtinimas būtų „dienų klausimas“.

A. Bilotaitės teigimu, sienos priedangos planas numato automatinį kariuomenės pasitelkimą darbui pasienyje, esant „tam tikriems“ saugumo indikatoriams. Iki šiol kariai buvo pasitelkiami atskirai dėl to susitarus.

Mes dar laukiame reakcijos iš Krašto apsaugos ministerijos. Tikiuosi, šiandien KAM galutinai pasakys savo poziciją ir šiandien turėsime galutinį sprendimą.

Žinių radijui prezidento patarėjas Kęstutis Budrys taip pat teigė besitikintis, kad antradienį institucijoms pavyks sutarti dėl minėto plano.

Pasak jo, ir NATO lygmeniu siekiama, kad kuo daugiau veiksmų vyktų automatiškai ir nebereikalautų papildomų sprendimų. Vienas iš tokių dalykų – kariuomenės pasitelkimas sienos apsaugai.

„Valstybės gynimo taryba (VGT) jau antrą kartą tai svarstė ir tai jau rodo, kad kažkas tai yra negerai ir tikiuosi, kad šiandien jau bus sprendimas priimtas. (...) Jis jau turėjo būti patvirtintas, tas negerai. Negerai, kad mes antrą kartą prie to turėjome grįžti ir VGT turėjo pabaksnoti ir pasakyti, kad susitvarkome“, – kalbėjo prezidento patarėjas.

„Kiek mus tikina institucijos, abi ministerijos, tuo ir vadovaukimės, pasitikėkime, kad nėra jokių problemų, yra techniniai nesuderinamumai. Tai jeigu techniniai nesuderinamumai, šiandien ir išsispręs“, – sakė jis.

Apie sienos priedangos plano atnaujinimą imta kalbėti Lietuvai susidūrus su išaugusiais migrantų srautais. Juos Vilnius vadino Minsko hibridine ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ster va

Ster va portretas
kada miestuose slėptuves sutvarkysi? Nei vienos neturim
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių