Quantcast

A. Bilotaitė: dėl migrantų krizės Seimas greičiausiai rinksis į neeilinę sesiją

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad dėl iš Baltarusijos plūstančių nelegalių migrantų sukeltos krizės Seimui greičiausiai reikės susirinkti į neeilinę sesiją.

„Manau, kad tikrai teks, nes tikrai yra sprendimų, kuriuos reikia padaryti tam, kad galėtume savo sienas dar geriau apsaugoti ir suvaldyti migracijos antplūdį arba, kitaip sakant, hibridinę ataką“, – po neformalaus Vyriausybės pasitarimo Delfi TV teigė A. Bilotaitė.

„Manau, kad mes rasime sprendimus vienokius ar kitokius, kurie padės, šiuo atveju, mums suvaldyti hibridinę ataką, ir jie, matyt, artimiausiu metu bus pristatyti, ir aš tikiuosi, kad jiems bus pritarta“, – pridūrė ji.

Ministrė akcentavo, kad šioje sudėtingoje situacijoje politikai turi būti pasiruošę veikti.

„Aš manau, kad, esant šiai situacijai, visų politikų ir sprendimų priėmėjų pareiga yra būti pasirengus, nes yra ekstremali situacija, prieš Lietuvą yra vykdoma hibridinė ataka ir tikrai nėra metas atostogoms“, – sakė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad Seimas liepos 17 d. rinkosi į neeilinę sesiją, skirtą nelegalios migracijos problemoms spręsti.

Sesijos metu parlamentarai priėmė rezoliuciją „Dėl hibridinės agresijos atrėmimo“, išklausė ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės pranešimą apie Vyriausybės ir institucijų veiksmus, atsakant į hibridines grėsmes, bei ypatingos skubos tvarka priėmė įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ ir lydimųjų teisės aktų pataisas.

Šiomis pataisomis nuspręsta paspartinti prieglobsčio prašymų nagrinėjimą ir apriboti kai kurias prieglobsčio prašytojų teises tais atvejais, kai valstybė jų negali užtikrinti dėl valstybėje paskelbtos karo padėties, nepaprastosios padėties, taip pat ekstremaliosios situacijos ar ekstremaliojo įvykio dėl masinio užsieniečių antplūdžio.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juze .

Juze . portretas
Kokia grazi .

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Troliai judantys

cha cha cha

cha cha cha portretas
O jei "demokratiškai" būsite ignoruoti, kaip Povilionio atveju? Juk piktybinis neatėjimas priimti sprendimą - aukščiausia demokratijos forma konservatorių paveldėtojo pavyzdžiu!?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių