Quantcast

A. Bilotaitė sukritikavo prezidento patarėją: panašu, šlovėje nori pasišildyti ir kitos institucijos

Prezidento vyriausiosios patarėjos Astos Skaisgirytės pasisakymą dėl Vyriausybės darbo nelegalių migrantų krizės metu sukritikavo ir vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. A. Skaisgirytės poziciją, esą Vyriausybė ryžtingų veiksmų suvaldant nelegalių migrantų krizę ėmėsi tik po sušauktos Valstybės gynimo tarybos (VGT) ir aiškaus pokalbio su šalies vadovu, A. Bilotaitė įvertino kaip norą „pasišildyti kitų pasiektoje šlovėje“.

„Tai tik parodo, kad mūsų Vyriausybė suvaldė šią krizę ir, panašu, kad šioje šlovėje nori, matyt, pasišildyti ir kitos institucijos“, – antradienį Seimo tribūnoje atsakydama į parlamentarų klausimus teigė A. Bilotaitė.

Ministrė tikino, kad, priešingai nei teigė šalies vadovo vyriausioji patarėja, iš Prezidentūros dėl nelegalios migrantų krizės neatėjo jokių ryžtingų pasiūlymų.

„Noriu tikrai patikinti dar kartą, kad neturėjome jokių ryžtingų pasiūlymų iš šios institucijos. Tiesiog sprendimai buvo priimti apsvarsčius teisėtumą ir kitus dalykus ir priimti kuo greičiau pagal visas galimybes“, – sakė A. Bilotaitė.

Kiek anksčiau premjerė Ingrida Šimonytė taip pat kritiškai sureagavo į prezidento vyriausiosios patarėjos pasisakymą.

„Bandau prisiminti tą „aiškų pokalbį“. Gal be reikalo tikiuosi, kad kiti politikai, o ypač jų vardu kalbantieji, irgi vertina savo nuopelnus su tinkamu saiku. Bet norėčiau vis dar tikėtis“, – feisbuke antradienį rašė premjerė.

Kaip antradienio rytą „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė, nelegalių migrantų krizės pradžioje prastai besitvarkę valdantieji tik po sušauktos VGT ir aiškaus pokalbio su prezidentu ėmėsi rezultatą duodančių ryžtingų veiksmų.

„Jeigu pačioje pradžioje matėme, kad sekasi tvarkytis gana prastai, tai maždaug po mėnesio situacija pagerėjo, kai po sušauktos Valstybės gynimo tarybos ir aiškaus prezidento pokalbio su premjere, vidaus reikalų ministre ir kitais ministrais buvo imtasi ryžtingų priemonių“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė prezidento vyriausioji patarėja.

Pasak jos, labiausiai pasiteisino valstybės taikoma migrantų apgręžimo politika ir fizinio barjero Lietuvos pasienyje su Baltarusija statymas.

„Kelios iš tų ryžtingų priemonių, kaip matome, veikia. Pirmiausia atgręžimo politika ir fizinio barjero statymas“, – teigė patarėja.

A. Skaisgirytės teigimu, fizinį barjerą pasienyje reikėjo pradėti statyti anksčiau.

„Tai, kad barjerą reikėjo statyti jau gerokai anksčiau, buvo daug kartų pasakyta ir labai gerai, kad jis jau pradėtas statyti, gal tik darbai galėtų vykti greičiau, nei jie vyksta. Tačiau jie vyksta, ir tai yra labai svarbu“, – sakė patarėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
apie kokią šlovę ji čia kalba,save laurais papuošė ? Gal negirdėjo kaip ji vertinama,dar viena atitrūkusi nuo realybės

KAI ŠAUKŠTAI PO PIETŲ

KAI ŠAUKŠTAI PO PIETŲ portretas
KAI PADĖTIS STABILIZUOJASI VISI GUDRŪS PATART,-PATARĖJŲ EILĖJE NEVIENAS.KO TYLI,KAI EKSTREMALU?JAUNOS IŠSILAVINUSIOS MINISTRĖS GAVO KIAURĄ SIENĄ IR KOVIDĄ.,O PATARĖJAI DARBAVOSI IKI TO,TAI KODĖL PALIKĘ BETVARKĘ,DABAR TURI AKIPLĖŠIŠKUMO MOKYTI.???

Morgana

Morgana portretas
Kokia šlovė? Skėriai Lietuvoje išnaudojama Lietuva ir jos piliečiai. Nelegalams jokios atsakomybės už sienos pažeidimą. Ko verta Valstybė kai sienos nesaugomos
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių