Quantcast

A. Butkevičius: gal naujam prezidentui geriau pavyks bendrauti su premjeru

Po Seime įvykusios prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos buvęs premjeras, Socialdemokratų darbo partijos atstovas, Seimo narys Algirdas Butkevičius išreiškė viltį, kad pradėjus dirbti naujajam prezidentui, keisis politinė kultūra ir Prezidentūros santykiai su Vyriausybe bei kitomis valdžios institucijomis.

„Aš manau, kad (santykiai. – ELTA), tikrai pasikeis, manau, kad jis nebus kategoriškas. Manau, kad daugelį problemų bus bandoma išspręsti dialogu, išgirstant ir kitą pusę ir ieškant racionaliausio sprendimo, rodant pagarbą vienas kitam“, – pabrėžė A. Butkevičius.

A.Butkevičiui vadovaujant Ministrų Kabinetui, jo santykiai su prezidente Dalia Grybauskaite viešojoje erdvėje buvo įvardijami kaip komplikuoti. Taip pat politologai vertino ir D. Grybauskaitės santykius su premjeru Sauliumi Skverneliu.

A. Butkevičiaus manymu, kalbėdamas apie pasiryžimą telkti politines partijas naujasis prezidentas G. Nausėda visų pirma turėjo galvoje kitą politinę kultūrą kalbantis ir sprendžiant problemas.

Aš manau, kad, tikrai pasikeis, manau, kad jis nebus kategoriškas.

„Kad būtų kita kultūra tarp pozicijos ir opozicijos kalbant apie Lietuvoje esančias problemas. (...) Jei yra stiprios partijos, tai stipri ir demokratinė valstybė. Bet tai nereiškia, kad visos partijos vykdys vienodą politiką. Visada išliks pozicija ir opozicija. Aš manau, kad prezidento tikslas, jog būtų stipri ir opozicija, ir pozicija“, – sakė A. Butkevičius. 

A. Butkevičius taip pat tikisi, kad G. Nausėdai pavyks sėkmingai imtis lyderystės ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinėje politikoje.

„Iš naujojo prezidento daug ko tikiuosi. Jis puikiai supranta vidaus, ekonomines, socialines, gynybos problemas. Bet aš tikiuosi, kad jis nepaprastai didelį vaidmenį suvaidins ir tarptautinėje aplinkoje, ypač Europos Sąjungoje. Aš jam ir per rinkiminę kampaniją palinkėjau: jeigu tapsite prezidentu, turėtumėte kaip Lietuvos prezidentas atsistoti šalia Macrono (Prancūzijos prezidentas. – ELTA), tapti nauju Europos Sąjungos politiniu lyderiu, kuris darytų įtaką sprendimų priėmimams ir pačioje Europos Sąjungoje. Nes Europos Sąjungoje mes irgi matome tam tikrų susidariusių problemų“, – sakė A. Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
tik palaukti ir bus matyt kas yra kas ir matysime kas bus valdzioje nes skubeimas rezultatu neduos....

Julie Irwin

Julie Irwin portretas
Pradėkite uždirbti iš „Google“ $ 7385 - $ 8726 per savaitę, kad galėtumėte dirbti internete iš savo namų 2-3 valandas per dieną. Reguliariai mokėkite kiekvieną savaitę. Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio ir šiek tiek laisvo laiko. Tai buvo tiesa ir visiškai pakeitė mano gyvenimą. Tai aš darau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.C­­a­­s­­hclub5.Com

...

... portretas
Su sąlyga kad premjeru bus ne senasis Švarkelis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių