Quantcast

Buvę „Plungės šilumos tinklų“ vadovai kaltina merą protegavus partiečio įmonę

  • Teksto dydis:

Buvę Plungės rajono savivaldybės įmonės „Plungės šilumos tinklai“ vadovai – direktorė bei valdybos pirmininkas – teigia, jog Liberalų sąjūdžiui priklausantis rajono meras Audrius Klišonis protegavo savo bendrapartiečio Gedimino Šumsko vadovaujamą nepriklausomą šilumos gamintoją „Plungės bioenergija“, remdamasis turimu slapta padarytu įrašu skelbia portalas LRT.

Pasak portalo, A. Klišonis „Plungės šilumos tinklų“ vadovybei teigė, kad ši turėjusi ieškoti galimybių leisti „Plungės bioenergijai“ naudotis savivaldybės įmonės infrastruktūra, taip pat pirkti šilumos energiją iš šio nepriklausomo šilumos gamintojo.

LRT teigimu, buvusi „Plungės šilumos tinklų“ generalinė Margarita Charitonova bei įmonės valdybos pirmininkas Justinas Šimkus Plungės rajono merui atsakė, kad jis buvo linkęs ginti ne savivaldybės įmonės, o privataus verslo – „Plungės bioenergijos“ – interesus.

Nurodoma, kad M. Charitonova įraše taip pat teigia, jog derybų su „Plungės bioenergija“ metu, kai prisijungdavo meras, jis kalbėdavo ne „Plungės šilumos tinklų“ naudai.

J. Šimkus LRT patvirtino, kad įmonė „Plungės šilumos tinklai“ konfliktavo su A. Klišoniu dėl privataus šilumos gamintojo „Plungės bioenergija“ protegavimo.

Birželio pradžioje J. Šimkus atsistatydino iš „Plungės šilumos tinklų“ valdybos pirmininko pareigų, motyvuodamas, jog naujai išrinktas Plungės rajono meras A. Klišonis viešai išsakė kaltinimus dėl ankstesnių metų įmonės rezultatų, neįsiklausęs į juos lėmusias priežastis.

J. Šimkus atsistatydinimo pareiškime taip pat nurodė, jog savivaldybės rajono taryba nenurodydama objektyvių priežasčių pavasarį nepatvirtino „Plungės šilumos tinklų“ generalinės direktorės M. Charitonovos metinio pranešimo. Ji taip pat atsistatydino iš „Plungės šilumos tinklų“ direktorės pareigų.

Tuo metu Plungės rajono meras A. Klišonis LRT kada nors raginęs savivaldybės įmonę dėl ko nors tartis su privačiu gamintoju bei šį kaip nors protegavęs.

LRT žiniomis, situaciją Plungėje stebi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) bei šiuo metu vertina informaciją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių