Quantcast

Buvusiems merams teks susimokėti už asmenines keliones tarnybiniu transportu?

  • Teksto dydis:

Buvusi Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė ir buvęs Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis naudojo tarnybinį transportą ne tarnybos reikmėms, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Tiriant nustatyta, kad pernai gruodį savivaldybės administracijos darbuotojo vairuojamu tarnybiniu automobiliu D. Štraupaitė vyko į Didžiąją kalėdinę Vilniaus mugę. VTEK neturi duomenų, kad tą dieną tuometinė merė atliko savo tarnybines funkcijas ir savivaldybės automobilio reikėjo jos kompetencijai priskirtų pareigų vykdymui.

Taip pat tyrimo duomenys rodo, kad šių metų vasarį A. Vagonis savivaldybės administracijos darbuotojo vairuojamu tarnybiniu automobiliu vyko į Lietuvos radijo ir televizijos biure vykusį savivaldybių tarybų rinkimų agitacijos filmavimą Kaune.

Pasak VTEK, galimybė dalyvauti visuomeninio transliuotojo filmavime A. Vagonui buvo suteikta kaip rinkimuose dalyvaujančiam kandidatui, o ne kaip Rokiškio rajono savivaldybės merui. Todėl, VTEK vertinimu, minėtoji kelionė į Kauną negali būti vertinama kaip tarnybinė užduotis – šiuo atveju jis turėjo naudotis asmeniniu transportu.

VTEK siūlo Visagino savivaldybės merui Erlandui Galaguzui ir Rokiškio rajono savivaldybės merui Ramūnui Godeliauskui inicijuoti savivaldybių patirtų išlaidų, susidariusių dėl neteisėtų D. Štraupaitės ir A. Vagonio veiksmų pasinaudojus šių savivaldybių darbuotojų vairuojamu tarnybiniu transportu, kompensavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jei sumokes TIE VAGYS bus PIPIEC !!!! bet as NETIKIU kad taip bus !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių