Quantcast

D. Grybauskaitė: Lietuva turi skleisti Vakarų vertybes

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad pasaulyje stiprėjant izoliacinėms tendencijoms, Lietuva turi skleisti Vakarų vertybes.

„Šiandienos pasaulyje, kuriame stiprėja izoliacinės, nacionalistinės ir populistinės tendencijos, Lietuva turi būti vienijanti jėga, tvirtos daugiašalės sistemos rėmėja ir Vakarų vertybių skleidėja“, – prezidentės spaudos tarnybos pranešime cituojama šalies vadovė.

Taip ji kalbėjo Prezidentūroje trečiadienį susitikusi su Užsienio reikalų ministerijos vadovais, ambasadoriais ir konsulais.

D. Grybauskaitė paragino diplomatus toliau siekti užtikrinti Lietuvos apginamumą, galutinai įtvirtinti energetinį savarankiškumą, stabdyti kaimynystėje kylančią hibridinio pobūdžio branduolinę grėsmę, tvirtai prisidėti prie Europos Sąjungos vertybių, europietiško gyvenimo būdo stiprinimo bei jų sklaidos pasaulyje.

Pasak šalies vadovės, būtina skatinti skatinti šalies ir žmonių gerovę per ekonominę diplomatiją plėtojant tvarius ryšius su patikimomis rinkomis ir didinti Lietuvos žinomumą pasaulyje.

Kadenciją baigianti prezidentė padėkojo diplomatams už dešimties metų bendrą darbą.

Pasak jos, per beveik trisdešimt nepriklausomybės metų Lietuva tapo girdima ir gerbiama tarptautinės bendruomenės narė, Europoje vertinama kaip energetinio savarankiškumo užsitikrinimo pavyzdys, gebanti įveikti finansinius sunkumus, realiai vertinanti grėsmes ir sugebanti pritraukti sąjungininkų paramą.

„Tai ypatingas visų Lietuvos diplomatų nuopelnas“, – teigiama pranešime.

D. Grybauskaitės antroji kadencija baigsis penktadienį, ją prezidento pareigose pakeis Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kam tą puvėsių kvapą skleist?..

Jonas

Jonas portretas
Aha priskleide vertybiu,Jezau rusas puola,gana tavo vertybiu ir nesamoniu

Kokias "vertybes", jankių mazgote? Ar ŠITOKIAS?

Kokias "vertybes", jankių mazgote? Ar ŠITOKIAS? portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių