Quantcast

D. Grybauskaitei Varšuvoje įteiktas Laisvės riterio apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei Varšuvos saugumo forume trečiadienio vakarą buvo įteiktas Laisvės riterio apdovanojimas.

Šį prizą teikia Generolo Kazimiro Pulaskio vardo fondas – nepriklausomas Lenkijos tyrimų centras, veikiantis užsienio ir saugumo politikos srityse.

D. Grybauskaitės biuras pranešė, kad apdovanojimas jai įteikiamas už nuopelnus Baltijos šalių ir Lenkijos saugumui bei tvirtą poziciją dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Dėkodama už apdovanojimą, prezidentė pabrėžė, kad tai – Lietuvos įvertinimas už pastaruosius dešimt metų telktas jėgas užtikrinant viso regiono gynybą.

Pasak D. Grybauskaitės, Baltijos šalis ir Lenkiją  vienija bendra istorinė patirtis ir šių dienų supratimas, kiek daug galima padaryti, kai tikslo siekiama kartu.

Anksčiau šį apdovanojimą yra gavęs ir prezidentas Valdas Adamkus.

K. Pulaskio fondas Varšuvos saugumo forumą organizuoja kasmet nuo 2014-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apdovanojimas specialiai šungrybiui

apdovanojimas specialiai šungrybiui portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

Rasa

Rasa portretas
Kaip jei tinka tas stalino maudzeduno fasono kitelis

onuteTO TERESE

onuteTO TERESE portretas
Terese brangioji buk tu man tokiai debilei zmones izeidineti juk tavo gerbema grybauskaite yra komuniste KGB o kgb priklauso maskvai mes buvom jau laisvi o jin buvo pas BUROKEVICIU to nieks nepaneigs tai taip iseina kad mes rusu trolei apjuose lietuva stovejom o tavo garbinga gribauskaite su borukevicium stengesi grazinti lietuva i sssr ar su borukecvicium norejo laisve lietuvai iskovoti nu cia i jokius remus netelpa tavo bukumas nebent pati komuniste lansberėgine
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių