Quantcast

D. Kepenis: ačiū Dievui, Seimas neprarado sveiko proto

Seimui nepritarus siūlymui panaikinti parlamente įkurtą Sveikos gyvensenos komisiją, jos pirmininkas, „valstiečiams“ atstovaujantis Dainius Kepenis džiaugiasi tuo, kad Seimui užteko sveiko proto.

Jo vertinimu, tai svarbiausia Seimo komisija, kuri imasi keisti sveikatos apsaugos sistemą, todėl ir užsitraukė opozicijos nemalonę.

„Ačiū Dievui, kad Seimui užteko sveiko proto. Vakar besiklausant kolegų komentarų susidarė įspūdis, kad kai kurie iš jų nelabai žino kas čia ką veikia. Mūsų komisija, galiu pasakyti, yra pati svarbiausia Seimo komisija“,- penktadienį Eltai sakė D. Kepenis.

Jo manymu, siekis panaikinti šią komisiją buvo susijęs visiškai ne su jo pasisakymais apie skiepus.

Ačiū Dievui, kad Seimui užteko sveiko proto. Vakar besiklausant kolegų komentarų susidarė įspūdis, kad kai kurie iš jų nelabai žino kas čia ką veikia.

„Šis siūlymas buvo ne šiaip sau, ne su skiepais susijęs. Mes pasikėsinome į patį, sakyčiau, didžiausią turtą, kurį buvo užgrobę konservatoriai su socialdemokratais - sveikatos sistemą. Jie pamatė, kad šita komisija gali pradėti keisti sveikatos apsaugos sistemą, netgi sukurti sistemą, kurios iki šiol nebuvo. Buvo, sakykime, šiaip taip veikianti gydymo sistema dėl to, kad gydymu mes ne visi esame patenkinti. Bet aš to klausimo nenagrinėju, bet kalbu apie tai, kad mes siekiame pakeisti sistemą“, - sakė D. Kepenis.

Seimas ketvirtadienį nepritarė siūlymui panaikinti parlamente įkurtą Sveikos gyvensenos komisiją.

Už tai numatantį nutarimo projektą, kurį parengė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir jo pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, balsavo 29 Seimo nariai, prieš - 24, susilaikė 17 parlamentarų, primena ELTA.

Projektą nutarta grąžinti iniciatoriams tobulinti.

Projekto iniciatoriai G. Landsbergis ir R. Morkūnaitė-Mikulėnienė mano, kad po šios komisijos priedanga jos vadovo D. Kepenio organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui.

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai, yra sudaręs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją.

Joje dirba 10 parlamentarų - Kęstutis Bartkevičius, Simonas Gentvilas, D. Kepenis (komisijos pirmininkas), Algimantas Kirkutis, Andrius Kupčinskas, Kęstutis Masiulis, Artūras Skardžius, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė (komisijos pirmininko pavaduotoja), Tomas Tomilinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Net sau prieštaraujantis Trampas, pilnas kliedesių ir tas supranta skiepų svarbą ir reikšmę. Tokį durnystės trubadūrą,koks yra Kepenis reikia atšaukti Seimo. Esmė kad pasaulis pilnas kvailių kurie tik ir laukia naujojo mahometo ar kito pranašo tipo kepenis pranašysčių ar tikėjimo teorijų. Ir atsiranda tokių kurie naudojasi tų žmonių bejėgiškumu mąstymui ir neap Pasaulis jau pralaimėjo kovas su bakterijomis . Visos garsiausios pasaulio vaistų kūrimo firmos beveik nustojo kurti naujus antibiotikus , nes atsiranda superbakterijos ,jiems nejautrios.

Virginija

Virginija portretas
Labai palaikau D. Kepenio vadovaujamos komisijos norą pakeisti sveikatos sistema, nes gydymu mes nepatenkinti, o konservatoriai prieštarauja viskam kas tik ne jų inicijuota, neatsižvelgdami ko nori Lietuvos gyventojai, siūlau jiems vadovautis sveiku protu, o ne dideliu noru kenkti, jie jau visur perliankia lazda, o lazda turi du galus.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kaip galima prarasti tai, ko neturi?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių