Quantcast

URM siūlo siekti draudimo ES avialinijoms skristi virš Baltarusijos

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo uždrausti Europos Sąjungos (ES) valstybių aviakompanijoms skristi virš Baltarusijos oro erdvės.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, pirmadienį Vyriausybės pasitarime pristatydamas siūlomus papildymus Lietuvos pozicijai Europos Vadovų Taryboje (EVT), taip pat siūlė drausti Baltarusijos kompanijoms skristi į ES valstybes bei įtraukti bendrovę „Belavia“ į ketvirtąjį sankcijų paketą.

Šis įvykis, nors ir yra beprecedentis ir gali būti traktuojamas kaip unikalus atvejis, vis dėlto signalizuoja apie prastėjančią saugumo situaciją regione. Mes norime, kad tai taip ir būtų vertinama“, – Vyriausybės posėdyje pirmadienį sakė G. Landsbergis.

„Minsko sprendimas prievarta nutupdyti į Vilnių skridusį lėktuvą turi būti vertinamas kaip valstybinio terorizmo aktas, nukreiptas ne tik prieš Lietuvą, bet ir prieš ES ir kitų valstybių piliečius“, – teigė jis.

Minsko sprendimas prievarta nutupdyti į Vilnių skridusį lėktuvą turi būti vertinamas kaip valstybinio terorizmo aktas, nukreiptas ne tik prieš Lietuvą, bet ir prieš ES ir kitų valstybių piliečius.

Siūlomuose pozicijos papildymuose taip pat numatyta raginti Tarptautinę civilinės aviacijos organizaciją atlikti sekmadienio incidento tyrimą, jo metu stabdant Baltarusijos narystę, o Europos aviacijos saugumo agentūrą – priimti sprendimą dėl Baltarusijos skrydžių valdymo tarnybų nepatikimumo.

Europos Sąjunga bus raginama kuo skubiau priimti ketvirtąjį tikslinių sankcijų paketą, papildomai įtraukiant visus asmenis, susijusius su lėktuvo užgrobimu. Taip pat ES bus raginama priimti penktąjį sankcijų paketą, jį orientuojant į su Aliaksandro Lukašenkos režimu susijusias įmones, nutraukti bendradarbiavimo su Baltarusija programas.

Tarptautinės finansinės institucijos bus raginamos nutraukti finansavimą, garantijų ir pagalbos mechanizmų teikimą valstybiniams projektams Baltarusijoje, iš kurių tiesiogiai ar netiesiogiai naudą gauna A. Lukašenkos režimas.

Baltarusijos režimo grėsmes siūloma įvertinti Jungtinėse Tautose, G7, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose bei formatuose.

Šiuos pozicijos pakeitimus dar turės apsvarstyti Seimo Europos reikalų komitetas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

G.LANDSBERGI, atrodo , kad n e s u v o k i , jog

G.LANDSBERGI, atrodo , kad n e s u v o k i , jog portretas
skraidydamas PADEBESIAIS, neatsakingais veiksmais darai ŽALĄ Lietuvos žmonių gyvenimui --juk dėl to 400 druskininkiečių l i k o be darbo--SUĖDEI jų gyvenimą.---Tokie be jokių i š l y g ų turi būti p a š a l i n t i iš bet kokių postų.---Ir dar, vietoj to , kad pripažintum savo KALTĘ--bandai užsilįsti už ES-neva kalti jie.--Tai rodo , kad esi ne tik jaunas , bet ir NESĄŽININGAS politikas -pardavęs ir SĄŽINĘ ir DŪŠĘ paslėptų k g e b i s t ų OŽYNUI, kurie 30 metų žlugdo žmonių gyvenimą .

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Tegul užusieninių reikmenų ministeris pasirūpina austėjos darželiu,kad vaikų "nešertų" prarūgusiais varškėtukais,o pats suėstų.Gal teigiamai suveiktų.Godumas savo daro,net rizikuojant vaikų sveikata ar net gyvybėmis.Klausimas ar tą darželį (šaragę) uždarys ???.Jei ne manau jis liks tuščias,nes koks kvailys gali rizikuoti savo vaikų gyvybėmis,maitinamus atliekomis.

Anonimas

Anonimas portretas
Kas dengs avialinijų nuostolius dėl papildomų išlaidų apsukant Baltarusijos oro erdvę? Dar Rusijos erdvę padarykit pavojinga ir .... į Balbieriškį per Varšuvą.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių