Quantcast

Dėmesio sulaukė ir aukščiausio rango politikų apranga: ką sako mados žinovai?

  • Teksto dydis:

Mados žinovai pabrėžia, kad apranga nepaprastai svarbi, nes reprezentuoja šalį, praneša LNK.

„Dažnai išmintingi politikai savo apranga praneša ganėtinai daug. Protokolinės aprangos kodas yra kaip rėmas, kuris turi būti neperžengtas, tačiau tame rėme kiekvienas žmogus laisvas piešti savo paveikslą. Tai yra pasirinkdamas tam tikras spalvas, pasirinkdamas tam tikrą stilių, modelį, aksesuarus“, – teigė etiketo žinovas Arminas Lydeka.

„Kalbant apie politikų aprangą svarbu suprasti, kad tai nėra tik drabužis, protokolinis klausimas ir tiek. Vis dėlto politiko apranga yra viena iš labai ryškių būdų panaudoti nebylią komunikaciją tam tikrai žinutei perteikti“, – komentavo mados tendencijų prognozuotoja-analitikė Marija Palaikytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tokio masto renginiuose kaip NATO viršūnių susitikimas aprangos protokolas labai griežtas, tačiau saviraiškai vietos yra.

„Raudonas kaklaraištis gali simbolizuoti galios vaizdavimą. Kai priimanti šalis turi savo lyderį, jis gali pasirodyti su raudonu kaklaraiščiu. Mėlynas kaklaraištis simbolizuoja neutralumą, taiką, o geltonas reiškia liberalias pažiūras“, – kalbėjo drabužių dizainerė Justina Semčenkaitė.

„Madingiau yra trumpesnės, labiau aptemptos kelnės. Vyras su tokiu kostiumu praneša, kad jis yra iš modernios valstybės ir modernios visuomenės, kuri gyvena turtingai“, – pasakojo A. Lydeka.

Skirtingi pasirinkimai atsiskleidė svarbią akimirką – Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai pasitinkant svarbiausią svečią JAV prezidentą Joe Bideną.

„Mėlynas kostiumas yra dieninis, formalus, darbo kostiumas, o juodas kostiumas labiau skirtas vakarui“, – sakė ekspertė.

Žurnalistė Rita Miliūtė „Facebook“ paskyroje nepraleido progos patraukti per dantį prezidento kelnių.

„Mes, mados atstovai, iš karto pastebime suglamžytas kelnes. Čia gali būti du scenarijai, gal tas kelnes kažkas pamiršo išlyginti, o galbūt buvo žmogiškasis faktorius. Dabar yra vasara, tai galbūt prakaitas tą lėmė“, – teigė J. Semčenkaitė.

Jei kalbame apie mūsų prezidento kostiumą, tai jis nebuvo nepriekaištingas. Tačiau aš nepasakyčiau, kad būtų nepriekaištingas ir JAV prezidento kostiumas.

„Jei kalbame apie mūsų prezidento kostiumą, tai jis nebuvo nepriekaištingas. Tačiau aš nepasakyčiau, kad būtų nepriekaištingas ir JAV prezidento kostiumas. Tarp jų atsirado kontrastas bendroje nuotraukoje“, – kalbėjo M. Palaitytė.

„Labai nenorėčiau komentuoti G. Nausėdos kelnių. Laikysiuosi savo principo, kad Lietuvos prezidento visos tautos išrinkto nekritikavau ir nekritikuosiu. Aš manau, jis stengėsi“ , – komentavo A. Lydeka.

Ekspertai sutinka, kad didžiausių politinių renginių metu dėmesys krypsta į moteris, nes vyrų drabužių spinta apsiriboja keliais pasirinkimais. Pagal protokolą, moterų įvaizdis turėtų būti neprovokuojantis, be ryškių spalvų, simetriško kirpimo.

Ekspertai pakomentavo, kaip Lietuvos politikai atrodo pasauliniame kontekste.

„Mes esame nepaprastai ambicingi, mes norime ne tik būti lygiavertiški, mes norime būti geriausi“, – sakė M. Palaitytė.

„Bendrame kontekste mes neišsiskiriame, mes norime bendrauti su visais, tai bandome padaryti, kad apranga mums netrukdytų“, – teigė J. Semčenkaitė.

Ekspertai neslepia, kad iš ilgamečių mados tradicija garsėjančių šalių – Italijos, Prancūzijos – politikų tikimasi daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolandas

Rolandas  portretas
Bendrame kontekste kai kurie politikai ir jų žmonos atrodo nekaip. Apie Priemjierę -- BE ŽODŽIŲ.

senjora

senjora portretas
Nesuprantu kam Nausėdienės sukniose reikalingos visokios nesąmonės ir įmantrybės.Galėtų pasimokyti iš prancūzės paprastumo!

man tai makarono boba su savo skudurais

man tai makarono boba su savo skudurais portretas
normaliok atrodo, labai taktiška, skoningai apsirengus, niekur neissišoka, ne taip kaip tas varliaiedas, grynas broilerio trumpapimpio kopija, gaidys šokinėjantis
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių