Quantcast

E. Misiūnas tiki, kad ministru tapo dėl savo kompetencijų

Pasiūlymas tapti ministru buvo paremtas profesiniu pasitikėjimu, juolab kad ir iškeisti teismo salę į Vidaus reikalų ministerijos (VRM) koridorius lengva nebuvo, tikina VRM vadovas Eimutis Misiūnas.

Sauliaus Skvernelio Vyriausybės narys kritiškai vertino pirmadienį pasirodžiusį LRT tyrimą, kuriame teigiama, kad premjeras nesilaiko duoto žodžio skaidrinti viešąjį sektorių, aplink save subūręs pažįstamų žmonių ratą.

„Kai man buvo pasiūlyta tapti ministru, aš buvau teisėju, ir tai tikrai nebuvo lengvas sprendimas. Svarsčiau ir žinojau, su kokiais pavojais ir grėsmėmis susidursiu būdamas ministru. Žinau, kad sąraše nebuvau vienintelis, todėl sakymas, kad premjeras mane pasirinko kaip draugą, yra visiškai nepagrįstas“, - „Žinių radijo“ eteryje tikino ministras.

Žinau, kad sąraše nebuvau vienintelis, todėl sakymas, kad premjeras mane pasirinko kaip draugą, yra visiškai nepagrįstas.

Iki tapdamas ministru, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo pareigas ėjęs E. Misiūnas gynė savo paties pasirinkimą viceministru pasirinkti Darių Urboną, kuri LRT tyrime priskiriamas premjero aplinkai.

„Pavyzdžiui, mano viceministras Darius Urbonas. Jį pats prikalbinau (ateiti. - ELTA) iš Policijos departamento, nes žinojau, kad jis docentas, viešosios teisės mokslų daktaras ir puikus specialistas valstybės tarnyboje. O mums reikėjo įgyvendinti reformas, reikėjo ruoštis, ir man reikėjo tokio žmogaus. Aš jį pats įkalbinau ateiti į VRM ir tapti viceministru ir būti atsakingu“, - sakė VRM vadovas.

Paklaustas, ar iki tapdamas ministru pažinojo S. Skvernelį, E. Misiūnas atsakė neigiamai. Pasak jo, premjeras dirbo policijos sistemoje, tuo tarpu VRM vadovas užsiėmė akademine veikla, dirbo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), o vėliau buvo teisėju.

„Galėčiau visiškai atmesti tą argumentą, kad buvome artimi aplinkoje ar šeimoje“, - patikino ministras.

ELTA primena, kad LRT Tyrimų skyrius pirmadienį paskelbė, jog premjero komandoje buvo pakviesti dirbti buvę pareigūnai. Dauguma jų, pasak tyrimą atlikusių žurnalistų, susiję su S. Skverneliu tiesioginiais pavaldumo ryšiais, jam dirbant policijos sistemoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
Ot mėšlas

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Visko,ką jis blūdija apsimesdamas Lietuvos patriotu nesinori net cituoti,tik kažkodėl viską darė ir daro ,,man'',o ne ,,mums'',paprastiems mirtingiesiems.Užtat palieka teisę ,,mums'' inkšti,kad irgi esame jam lygūs.

...

... portretas
CHA: "O mums reikėjo įgyvendinti reformas, reikėjo ruoštis, ir man reikėjo tokio žmogaus" - tau tau REIKĖJO, o ta pačia dvasia išauklėtam Skverneliui jau ne?.. :s
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių