Quantcast

Etikos sargai siūlo sprendimą, neleisiantį paralyžiuoti Seimo komitetų darbo

Seimo Etikos ir procedūrų komisija siūlo Seimui sprendimą tam atvejui, jei Seimo komitetas neturi vadovo ir jo darbas dėl to yra komplikuotas.

Seimo etikos sargai siūlo  priimti Statuto pataisą, numatančią, „kol  komiteto pirmininkas Seimo nepatvirtintas, jo pareigas laikinai eina komiteto pirmininko pavaduotojas, o jo nesant – vyriausias pagal amžių komiteto narys“.

Siūlomas projektas  taip pat numato, kad kol komiteto pirmininkas ir komiteto pirmininko pavaduotojas Seimo nepatvirtinti, komiteto posėdžiams pirmininkauja  vyriausias pagal amžių komiteto narys“.

Už tokią Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvadą, kurią  parengė komisijos nariai Dovilė Šakalienė ir Virgilijus Poderys,  antradienį balsavo 5 etikos sargai, 2 susilaikė, niekas  nebuvo prieš.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas sako, kad Seimui  bus siūloma priimti tokias Statuto pataisas skubos tvarka.

Siūlyti tokį teisinį reguliavimą padiktavo Seimo Ekonomikos komitete susiklosčiusi situacija.

Šią vasarą Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkui Rimantui Sinkevičiui tapus ekonomikos ir inovacijų ministru, jo vadovaujamas parlamentinis komitetas iki šiol  neturi naujo pirmininko ir, Seimo Etikos ir procedūrų  komisijos narių teigimu, dėl to kartais jo veikla yra paralyžiuota.

Šią problemą anksčiau bandė spręsti ir Seimo seniūnų sueiga, tačiau sutarimo nerasta. Buvo planuojamos konsultacijos su seniūnais dėl laisvo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko posto, tačiau Seimo opozicija tuomet tvirtino, kad komitetas veikia teisėtai ir problemos čia neįžvelgė.

Beje, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas yra konservatorius Dainius Kreivys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių