Quantcast

G. Landsbergis apie EK pirmininkės užuojautą dėl M. Gorbačiovo: kitaip matome Rusiją

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen pareikšta užuojauta dėl paskutinio Sovietų Sąjungos vadovo Michailo Gorbačiovo mirties dar kartą parodo skirtingą Vokietijos ir Baltijos šalių istorinę atmintį.

Dėl šios priežasties, ministro nuomone, Sausio 13-osios istorija turėtų sulaukti daugiau dėmesio ir Briuselio koridoriuose.

„Aš manau, kad būtų buvę gražu nepamiršti Baltijos šalių kitos patirties su šiuo politiku. Skirtingi vertinimai tik dar kartą parodė, kad kitaip matome Rusiją, kitaip kartais matome istorinę atmintį ir tai reiškia, kad vienintelis dalykas, jog reikia dar daugiau pastangų daugiau kalbėti, aiškinti apie mūsų patirtis“, – ketvirtadienį žurbalistams teigė G. Landsbergis.

Skirtingi vertinimai tik dar kartą parodė, kad kitaip matome Rusiją, kitaip kartais matome istorinę atmintį.

Anot jo, nors Vokietijai M. Gorbačiovas asocijuojasi su šalies susivienijimu, Lietuvai tai politikas, prisidėjęs prie žudynių Sausio 13-ąją.

„Vokietijai šis asmuo asocijuojasi su Vokietijos suvienijimu ir apskritai jų atnaujinto, sujungto, suvienyto valstybingumo pradžia. Ir tai Vokietijai yra svarbus istorinis momentas. Mums tas asmuo asocijuojasi su žudynėmis 1991-aisiais sausio mėnesį ir didžiulėmis pastangomis sulaikyti mus Sovietinėje imperijoje, kurios griuvimo, jei jis būtų norėjęs, jis nebūtų paleidęs ir sutikęs su tankų išvažiavimu į Vilniaus gatves“, – teigė G. Landsbergis.

„Manau, kad mūsų Sausio 13-osios istorija turėtų sulaukti daugiau dėmesio ir Briuselio koridoriuose“, – pridūrė jis.

Apie M. Gorbačiovo mirtį paskelbta vėlų antradienio vakarą. Jam buvo 91-eri. M. Gorbačiovas vadovavo Sovietų Sąjungai nuo 1985 m. iki jos žlugimo 1991 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eikit š.lt

Eikit š.lt portretas
Ar norėjo Landsbergis Ukrainos scenarijaus? Bet Lietuva neatstotų ir 1 piršto, lyginant su Ukraina - ji buvo valstybė tik LDK laikais. Po krikšto, kaip kokios davatkos, jos didybė baigėsi, neatsikūrė iki šiol, esame tik vaikelis prie motinos sijono. Jei ne NATO ir ES dangčiai, tokie konservuoti žirneliai būtų išsilakstę į užjūrius slėptis nuo savo pačių šalies piliečių rūstybės už paleidimą ubagais.

Kas tie "mes"?

Kas tie "mes"? portretas
Anūkas ir dieda? Anūkas ir jo morda?

lopase

lopase portretas
tu austejos iklote , esi bukas ir tavo nuomone yra nulis
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių