Quantcast

G. Landsbergis apie Lenkijos oro erdvę pažeidusią Rusijos raketą: turime pasiųsti aiškią žinutę

Sekmadienio naktį Rusijos raketai įskriejus į Lenkijos oro erdvę, Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viešintis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Rusijai turi būti pasiųsta aiški žinia, jog į NATO valstybių oro erdvę įskrendančios raketos ar dronai bus numušti.

„Vienas kartas gali būti klaida. Bet jei leisime toliau tam vykti, tai jau skambės kaip pakvietimas. Todėl turime pakeisti savo poziciją, laikyseną ir pasiųsti labai aiškią žinutę, kad jei tai nutiks darkart, raketos ar dronai bus numušti“, – amerikiečių televizijai „Fox News“ komentavo G. Landsbergis.

„Tai ne pirmas kartas. Jau prieš tai yra buvę keli Rumunijos oro erdvės pažeidimo atvejai, taip pat ne pirmą kartą pažeidžiama ir Lenkijos oro erdvė“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad sekmadienio rytą Lenkija apkaltino Rusiją pažeidus jos oro erdvę. Viena į taikinius Vakarų Ukrainoje nutaikyta sparnuotoji raketa 4.23 val. įskriejo į Lenkijos oro erdvę netoli Oserdovo ir buvo ten 39 sekundes, pranešė Lenkijos ginkluotosios pajėgos. Raketa viso skrydžio metu buvo stebima kariniais radarais.

Vienas kartas gali būti klaida. Bet jei leisime toliau tam vykti, tai jau skambės kaip pakvietimas.

Esą imtasi visų reikalingų priemonių Lenkijos oro erdvės saugumui užtikrinti. Be kita ko, buvo aktyvuotos lenkų ir sąjungininkų oro pajėgos.

Užsienio reikalų ministerija Varšuvoje dėl incidento išsikvietė Rusijos ambasados reikalų patikėtinį ir perdavė jam protesto notą. Joje Rusija raginama „paaiškinti incidentą dėl oro erdvės pažeidimo ir nedelsiant nutraukti tokią veiklą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam vėl vemia

Tam vėl vemia portretas
Klausyk tu vatingalvi buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Juokas ima iš tokio žinučių siuntėjo, tik tą ir sugeba šitas žmoga daryti, apgailėtinas !!!!

Kodėl turime?

Kodėl turime? portretas
Siūsk kuo greičiau ..Visos kalbos kaip bezdalai į vandenį.vis kažkam duoda nurodymus tai pats ką nors daryk .Tie ,kuriems nurodinėji,neprašo patarimų iš viščiukų
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių