Quantcast

G. Landsbergis įvertino A. Verygos darbą: visiškai nebevaldoma situacija

Beveik dvi valandas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje buvo apklausinėjamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Visgi ne visus komiteto narius ministro atsakymai įtikino ir nuramino.

Komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas teigia, kad ministras kartu su Vyriausybės atstovais kovoje su koronavirusu atliko neįtikėtinai sunkų ir rezultatyvų darbą. O kritiką ministrui, pasak jo, galima šiuo metu įvardinti kaip tikslingą dezinformaciją, norint dar labiau priešinti visuomenę bei ją bauginti.

Tuo metu konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis bei šios partijos narys Laurynas Kasčiūnas po komiteto posėdžio teigė, kad ministras taip ir nesugebėjo atsakyti į medikams ir visuomenei rūpimus klausimus. Todėl, anot konservatorių, nebežinoma, kokioje padėtyje Lietuvoje bus po savaitės.

G. Landsbergis: visiškai nebevaldoma situacija

Konservatorių lyderis G. Landsbergis teigia, kad A. Veryga komiteto posėdyje vengė tiksliai atsakinėti į klausimus. Pasak jo, sveikatos ministras bando kratytis atsakomybės, neleidžia susidaryti įspūdžio, kad situacija šalyje yra valdoma.

„Deja, esame situacijoje kai to, ką sako ministras Veryga, jau neužtenka. Jo aptakūs atsakymai, vengiant realių skaičių, tikrai negrąžins visuomenės pasitikėjimo. Ką išgirdome šiandien, nėra tinkami atsakymai krizinėje situacijoje, kurioje atsidūrė mūsų valstybė – neaišku, kas (medicininės priemonės – ELTA) atvyks, kada. Įrodymų, kad Vyriausybė nevaldo situacijos, daugėja, sakyčiau, valandomis“, – Eltai sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, krizinei situacijai turėtų vadovauti kitas žmogus.

„Išgirdome (A. Verygos – ELTA) kaltinimus, kad ligoninės pačios kaltos dėl nepasirengimo. Ką reiškia tokie žodžiai? Ar taip bandoma nusikratyti atsakomybės? Lietuva šiandien nežino, kokioje padėtyje būsime rytoj ar po savaitės. Neišgelbėsime tikėjimo saugia valstybės ateitimi, jei nėra pasitikėjimo atsakingais už šią ateitį pareigūnais. Krizę įveikti galime tik vadovaujant žmonėms, kurie nevengia atsakomybės, sako tiesą ir pirmiausia rūpinasi tais, kurių gyvybės priklauso nuo jų atsakomybės“, – sakė G. Landsbergis.

Baiminasi, kad ligoninės netaptų infekcijos židiniais

L. Kasčiūnas antrino konservatorių lyderiui. Jo teigimu, A. Veryga taip ir neatsakė į klausimą, kada medikai bus aprūpinti apsaugos priemonėmis. NSGK narys pabrėžė, kad medikai yra vienas svarbiausių grandžių kovoje prieš koronavirusą. Jei nebus pasirūpinta jais, kas pasirūpins likusiais, klausia Seimo narys.

„Mano požiūriu, A. Veryga neatsako į klausimą apie medikų aprūpinimą. Medikams būtinos apsauginės priemonės. Tiek tiems, kurie dirba su sergančiais žmonėmis, tiems, kurie dirba su personalu, jų aprūpinimas būtinas. Čia esminė problema. Lietuvoje medikų serga neproporcingai daug, jei nebus imtasi medikų aprūpinimo, bus daug rimtų problemų. A. Veryga neatsakė į klausimą, kada tas aprūpinimas bus ir kada jis numatytas. Mes nieko konkrečiai iš jo negavome. Kažkas, kažkur turi atvykti, bet iš kur ir kada, nieko nepateikė. Ir dar sulaukėme atsakymo, kad pačios ligoninės turi pasirūpinti. Galbūt natūralioje būsenoje taip ir turėjo būti, bet šiandien mes turime turėti kitus atsakymus“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

Ką reiškia tokie žodžiai? Ar taip bandoma nusikratyti atsakomybės? Lietuva šiandien nežino, kokioje padėtyje būsime rytoj ar po savaitės.

Pasak jo, medikai turi būti testuojami nuolat, antraip ligoninės taps infekcijos židiniu.

„NSGK vieningai nusprendė, kad į medikus, kaip į priešakines linijas, turi būti sutelktas didžiausias dėmesys. Testavimas medikų atveju taip pat turi būti labai svarbus, PSO taip pat rekomenduoja, kad medikai turi būti kuo dažniau testuojami, nes vėliau ligoninė pati gali tapti infekcijos židiniu. Tas gi ir atsitiko Italijoje daugeliu atveju. Šią pamoką iš Italijos turime išmokti“, – teigė jis.

Nemano, kad situaciją gelbėtų S. Skvernelio vadovavimas

Paklaustas, ar keistųsi situacija, jei A. Verygą pakeistų S. Skvernelis, parlamentaras teigė taip nemanantis.

„Nesu tikras, kad kažkas čia labai keistųsi. S. Skvernelis iki šiol palaikė kai kurias A. Verygos prielaidas, kaip kovoti su virusu. Tai vargu ar gali būti čia kokių pokyčių. Taip, S. Skvernelio vadovavimas gal leistų žiūrėti į situaciją labiau kompleksiškai, nes reikia kalbėti apie ekonominius dalykus bei infrastruktūrą, transportavimą bei kitus dalykus. Tad pagal šią logiką, taip, keitimas gali būti logiškas. Bet jei bus vadovaujamasi tais pačiais metodais kaip A. Veryga, tai ar čia bus efektyvus pokytis?“, – klausė L. Kasčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tau

Tau portretas
Kai tau , lansbergi nepavaldu, tai ir psichuoji. P. Veryga savo vietoje ir puikiai dirba!

Ha ha

Ha ha portretas
Cia ne Verygos nuopelnas del salyje mazam skaiciui apsikretusiuju, o paprasciausia geografine padetis tai leme. Jei vyriausybe butu dirbus tinkamai tai apsikretusiuju skaicius butu per pus mazesnis.

Lordas

Lordas portretas
Lansbergis koks ekspertas pasidarė,vertina Verygos darbą.ka jis dėl Lietuvos nuveikė apart apvogti Lietuva.slykstu žiūrėti į jo nuotraukas
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių