Quantcast

G. Landsbergis: JAV yra ir bus viena svarbiausių Lietuvos partnerių

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį telefonu aptarė dvišalį bendradarbiavimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėju).

„JAV buvo, yra ir bus viena svarbiausių Lietuvos strateginių partnerių. Esame dėkingi šios valstybės administracijai už paramą Lietuvai bei tikimės, kad dėmesys regionui nemažės ir ateityje aktyviai veiksime kartu, užtikrindami mūsų bendrus interesus regione”, – ministerijos pranešime sakė G. Landsbergis.

Jis tuo pačiu padėkojo M. Pompeo už asmeninį indėlį į dvišalių santykių plėtrą, saugumą Baltijos jūros regione, be kita ko, ministras kvietė JAV ir toliau stiprinti karinį buvimą Lietuvoje, bendradarbiavimą NATO.

JAV buvo, yra ir bus viena svarbiausių Lietuvos strateginių partnerių. Esame dėkingi šios valstybės administracijai už paramą Lietuvai.

G. Landsbergis taip pat pakartojo Lietuvos įsipareigojimą skirti 2 proc. nuo BVP šalies gynybai.

Anot ministerijos, M. Pompeo patikino G. Landsbergį, kad Lietuvos ir JAV bendradarbiavimas ir toliau bus aktyviai tęsiamas bei stiprinamas.

G. Landsbergis, anot ministerijos, taip pat prašė JAV paramos dėl Astravo atominės elektrinės ir patikino, kad Lietuvos Vyriausybė deda visas pastangas, kad ten pagaminta elektra nepatektų į Lietuvos rinką.

G. Landsbergio ir M. Pompeo pokalbis vyko po neramumų Kapitolijaus pastate, JAV Kongresui tvirtinant išrinktojo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazin

kazin portretas
isga//ma apipjaustinetas?

Pil.

Pil. portretas
Kvaily atsipeikėk,Lietuva yra niekas JAV.Maža uteleta šalis.30 metu kvailys vadovavo pasislepes,susikuprojas ir nesuprato ,kad Lietuva ir visas Pabaltijo šalys buvo reikalingos tam ,kad turėtų buvimo vietą JAV ,arčiau Ruso, Lietuva tapo karine platformą ,kurią galį paversti pelenų krūva momentaliai ir jai vistiek ,galvos nesuka kad taip nutiktų.Gėda turėti tokį nevykelį Lietuvai ,dabar ir jo anūką.Manau nedaug liko,išsispręs šis klausymas.O anūkui patariau dingti iš politinių žaidimų,taip kaip kad ruletės žaidėjai protingi, baigia žaidimą.

Gražu mūs kaime

Gražu mūs kaime portretas
Iš filmo Tadas Blinda 1972. --------- Laižykit ponui batus, laižykit...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių