Quantcast

G. Landsbergis: koks skirtumas, koks koncernas prieina prie politikų

Visi verslo koncernai, kurie turi ambicijų politikoje, kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, teigia opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Koks skirtumas, koks koncernas prie kokių politikų prieina, ar tai būtų „MG Baltic“, ar „Agrokoncernas“, ar „Vičiūnai“, kurie, matyti, turi ambicijų politikoje. Tai yra verslas, kuris turi konkretų, aiškų lobistinį interesą, ir jeigu jis susikuria savo partiją, remia politikus, tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui. Lygiai tokia pati, kokia buvo „MG Baltic“ atveju“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis.

„Manau, kad reikia labai rimtai pasimokyti iš tų pamokų, kurios įvykusios, kurios tebevyksta dar, (vyksta – BNS) rezultatų skelbimas, ir priimti įstatymus, kurie ateityje užkardytų tokiems atvejams atsitikti“, – pridūrė jis.

Taip jis komentavo prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimą versle dalyvaujančius valdančiuosius parlamentarus „labai rimtai pagalvoti“, ar likti Seime.

„Tas pats Ramūnas Karbauskis, kuris yra vieno didžiausio verslo institucijų pagrindinis akcininkas, nors formaliai jis akcijų valdymą yra perdavęs savo advokatui, bet visi suprantame, kad jis su akcininkais susitinka ir aptaria reikalus“, – teigė G. Landsbergis.

Anot jo, valdančiųjų balsavimas dėl situacijos žemės ūkyje parodys, ar iš tiesų turimi verslo interesai lemia reiškiant savo valią Seime.

„Jeigu jie užkardys to klausimo kėlimą Seime, manau, kad tai yra būtent įrodymas, kad tai yra politinė grupė, susijusi su verslu“, – teigė konservatorius.

Netrukus po šio komentaro antradienį Seimas nusprendė, kad netirs situacijos žemės ūkyje. Dauguma parlamentarų pritarė Ekonomikos komiteto išvadai tyrimo nepradėti: už balsavo 53, prieš – 41, šeši parlamentarai susilaikė.

Imtis žemės ūkio situacijos tyrimo reikalavo konservatoriai paaiškėjus, kad „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojosi politiko sūnų, sesers, brolio, tėvo valdoma žeme ir galbūt nepaiso tvarkos, kad vienas fizinis arba juridinis asmuo gali valdyti ne daugiau kaip 500 hektarų.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį Žinių radijui pareiškė, kad kai kurie Seimo nariai vykdo verslą, o dalis jų tai daro užslėptai.

„Matome Seimo narius, kurie vykdo verslą ar atvirai, ar užslėptai, o tai jau yra galimai Konstitucijos pažeidimas“, – teigė valstybės vadovė.

„Todėl manau, kad ši visa istorija taip pat tiesiogiai liečia ir dalį, kai kuriuos valdančiosios daugumos atstovus, kurie turi labai rimtai pagalvoti, ar likti Seime“ – pridūrė prezidentė.

Konstitucija numato, kad Seimo nario pareigos yra nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis, taip pat darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kotyk

Kotyk portretas
Sukurs sistema kaip verslui nesikisti i politika, o paskui sukurs politiku atskalunu grupe, kuri netures jokiu sarysio su verslu ir tada jie bus pries visuomene gerieji, bet ir bus tie, kurie disponuos valstybiniu turtu ir is jo lobs..

Tauta atsirinks

Tauta atsirinks portretas
gal sakysit,kad NOTA BENE,TAI NEBUVO VERSLAS APRAIZGES MINISTERIJAS VALDANT KONERVATORIAMS.o dabar tai nesinaudojama tuo ,ka konservatoriu metu buvo patys sau susiprivatizave,net tvartukus persikelinejo,o kiek Kubiliaus uosve praturtejo- cia mat nieko tokio.Mes valdem mums buvo viskas galima buvo, bet dabar tai jau viska matome.Labai kazkaip uztruko Skardziaus isaiskinti ,,dalykeliai,, mat tie milijardai nesvarbus musu saliai,juk valde tai konservatoriai.

?

? portretas
o privačių mokyklų ir daželių tinklas nėra stambus verslas , pone konservatoriau ? Ar kaip visada matote tik kitus ? :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių