Quantcast

G. Landsbergis apie koalicijos sutartį: tenka apgailestauti

  • Teksto dydis:

Opoziciniams konservatoriams nerimą kelia valdančiosios koalicijos sprendimas atsakomybę už gynybos sritį perduoti teisiamai partijai „Tvarka ir teisingumas“, o vidaus reikalus ir susisiekimą – Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS).

„Gynybos srities su augančiu finansavimu paskyrimas už finansinius nusikaltimus teisiamai partijai gali diskredituoti net nacionalinius susitarimus dėl gynybos bei paskatinti visuomenės nepasitikėjimą šia svarbia sritimi ir reikalingu finansavimu. Ne mažesnį nerimą kelia vidaus reikalų ministerijos, kuriai pavaldi pasienio apsauga atidavimas kuruoti „Georgijaus“ juostelės nešiotojo Valdemaro Tomaševskio partijai“, – teigiama penktadienį išplatintame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderio Gabrieliaus Landsbergio pareiškime.

Penktadienį valdančiosios koalicijos susitarimą pasirašiusios keturios partijos sutarė, kad už gynybos sritį bus atsakingi „tvarkiečiai“, jie deleguos savo kandidatą į krašto apsaugos ministrus, o Vidaus reikalų ministerijai vadovaus LLRA-KŠS atstovas.

„Deja, matant šiandien paskelbtą derybų rezultatą, tenka apgailestauti, kad Lietuvą dar metus valdys visuomenės pasitikėjimą praradusių ir teisiamų partijų koalicija, o geriausiai dirbę ir aukščiausius skaidrumo standartus demonstravę ministrai – atleidžiami“, – teigė G. Landsbergis.

Anot jo, „valstiečiai“ pasinaudojo proga atsikratyti geriausiai dirbusių ministrų – susisiekimo ministro Roko Masiulio ir gynybos ministro Raimundo Karoblio.

„Tikimės, kad naujai išrinktas prezidentas Gitanas Nausėda nenuleis žemiau kokybės ir skaidrumo kartelės partijoms ir ministrams, kurią buvo aukštai iškėlusi prezidentė Dalia Grybauskaitė ir nesusitaikys su visuomenės pasitikėjimą praradusių ir teisiamų partijų diktuojamomis sąlygomis”, – pažymėjo G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
APIE LANDZBERGIŲ KLANO PARTIJĄ , KĄ JI LIETUVAI PRIDARĖ , IŠVIS GERIAU NEKALBĖTI

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Idomu ka raudonkonce.padare gero LT. Mazeikius pardave.kgb archyvus uzslaptino.gelda duju nupirko.rusai puola.kariuomine buvo nualinta.himna sovietini gieda.partyjoje komjaunuoliai kieti.

Baisu!

Baisu! portretas
Tas Tomaševskis mokslinio komunizmo nedėstė, Burokevičiaus partijoje nebuvo, tikriausiai iš viso komunistų partijos nariu nebuvo!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių