Quantcast

G. Landsbergis nori vadovauti Seimo frakcijai

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas Gabrielius Landsbergis planuoja vadovauti parlamentinei frakcijai ir sako, kad eidamas šias pareigas „tuo pačiu metu“ nebus Vyriausybės nariu.

„Ketinu kandidatuoti (į frakcijos seniūnus)“, – penktadienį po pirmojo frakcijos posėdžio žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Rinkti seniūną Seimo konservatoriai planuoja vėliau penktadienį, kai oficialiai pradės darbą naujas Seimas.

Anot G. Landsbergio, kitų kandidatų į seniūnus kol kas nėra: „Kol kas kitų tokių indikacijų nebuvo“.

Klausiamas, ar kandidatavimas į parlamentinės frakcijos vadovus reiškia, kad jis nepretenduoja į Ministrų kabinetą, G. Landsbergis patvirtino, kad „tuo pačiu metu ne“, nors apie jo vadovavimą ministerijai „pasvarstymų būta“.

Paklaustas, kokioje srityje svarstyta kandidatūra, jis atsakė: „Kažkaip konkrečiai tiesiog buvo klausimas, ar svarstyčiau, jeigu toks poreikis būtų, (atsakiau) tą patį, ką ir jums, jeigu poreikis būtų, svarstyčiau“.

Jis teigė, kad frakcijai šiuo metu svarbu turėti seniūną, o jis kol kas ateities darbus planuoja „po vieną dieną“.

„Frakcija turi turėt seniūną, tiesiog ta pradžia bet kuriuo atveju svarbi, kad ir nauji frakcijos nariai gerai jaustųsi, žinotų, ką daryti, kad būtų jiems šiokia tokia pagalba, tiesiog visas tas derybų darbas, reikalingas seniūnas“, – kalbėjo G. Landsbergis.

„Aš nenoriu irgi veltis į spekuliacijas, aš tiesiog žiūriu po vieną dieną, šiandien reikia frakcijai seniūno ir man atrodo, kad tas darbas yra svarbus, ir žiniasklaidai ne kartą esu sakęs, kad Seime matau savo užduotį nemažą“, – teigė jis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad jei jį išrinks seniūnu, ministerijoje jo nebus, G. Landsbergis atsakė: „Šiandien ne“. Perklaustas apie „kitą savaitę“, jis atsakė: „Kitą savaitę pakalbėkim apie tai“.

Konservatoriai Seime turi 50 mandatų. Jų sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė konservatorių ir dviejų liberalų partijų suformuotos centro dešinės koalicijos yra teikiama į premjeres.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Pats susiprotėjo, ar senelis pamatė anūkėlio " galias" politikoje??

Verta prisiminti:

Verta prisiminti: portretas
Labai gerai pamenu, kai prieš keturis metus tokį sprendimą priėmė Ramūnas Karbauskis. Tuomet pats G.Landsbergis, stovėdamas tribūnoje, jį sumaišė su žeme, tyčiojosi dėl nenorėjimo, negebėjimo prisiimti atsakomybės vadovauti seimui, vyriausybei ar ministerijai. Ką gi mes matome šiandien?? Daugiau negu šlykštu

Anonimas

Anonimas portretas
Senio statytinis, neliks seno ozio, neliks ir elitinio anuko. Joks jis politikas - intrigantas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių