Quantcast

G. Landsbergis susitiko su Armėnijos Nacionalinės Asamblėjos pirmininku

  • Teksto dydis:

Lietuva pasirengusi remti Armėniją, siekiant partnerystės su Europos Sąjunga (ES), trečiadienį susitikęs su Armėnijos Nacionalinės Asamblėjos pirmininku Alenu Simonianu sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Demokratija yra svarbus saugumo garantas. Kartu su ES šalimis narėmis ir JAV palaikome Armėniją kovoje už demokratiją, laisvę ir taiką“, – pranešime teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Tai yra būtinos sąlygos kuriant klestinčią jūsų šalies ateitį“, – pridūrė ministras.

Be itin svarbios šiuo metu Armėnijos narystės ES temos, susitikime taip pat aptarta situacija Pietų Kaukazo regione, dėmesio skirta ir paramos Ukrainai klausimui.

ELTA primena, kad kovo viduryje Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas paragino pradėti platų viešą dialogą dėl galimybės pateikti paraišką narystei ES. Anot jo, galimybė įstoti į ES „turi tapti plačiai visuomenėje aptariama tema“.

Pastaruoju metu buvusios sovietinės respublikos ryšiai su Rusija menksta, o Maskvos karas Ukrainoje atgaivino ES pastangas plėstis.

Armėnija nusivylė tradicine sąjungininke Rusija, kai ši nesiėmė jokių veiksmų, kad apsaugotų Kaukazo šalį nuo kaimyno Azerbaidžano, kai šis atsiėmė ilgai ginčytą armėnų gyventą Kalnų Karabachą ir kelia pavojų jos saugumui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezinau,

Nezinau, portretas
ko taip armenus ir zydus traukia prie kits kito? Ar tik suktumas,ar yra ir intymesniu priezasciu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių