Quantcast

G. Landsbergis susitiko su Kosovo vicepremjere, reiškia paramą intergracijai į ES

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis parėmė Kosovo integraciją į Europos Sąjungą, Italijoje susitikęs su šios šalies vicepremjere Donika Gervala.

Kaip pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikimas Kosovo iniciatyva vyko Globalios koalicijos kovai prieš Daesh/ISIS šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo Romoje metu.

Ministras G. Landsbergis pareiškė tvirtą Lietuvos paramą Kosovo nepriklausomybei ir Kosovo narystei tarptautinėse organizacijose bei integracijos į Europos Sąjungą siekiams.

Ministras taip pat ragino naująją Kosovo vyriausybę skirti didelį dėmesį ES reformų, ypač teisinės valstybės srityje, įgyvendinimui ir tęsti Belgrado-Prištinos dialogą, kuris yra vienintelė priemonė pasiekti Serbijos ir Kosovo santykių normalizavimą bei teisiškai privalomą susitarimą.

Pasak ministerijos, Kosovo vicepremjerė padėkojo už paramą šalies eurointegraciniams siekiams ir apgailestavo, kad kol kas dialogas su Serbija dėl tarpusavio pripažinimo Briuselyje vyksta ne taip intensyviai kaip norėtųsi.

Ministrė taip pat išsakė norą perimti Lietuvos eurointegracinę patirtį, kadangi greitas Lietuvos įstojimas į ES yra sėkmės istorija.

Tai pirmasis Lietuvos ir Kosovo užsienio reikalų ministrų susitikimas po naujosios Kosovo vyriausybės patvirtinimo 2021 metų kovo 22 dieną.

Nepriklausomybę nuo Serbijos Kosovas paskelbė 2008 metais. Ją pripažino 114 valstybių, tarp jų Serbijos nėra. Šalys iki šiol derasi, siekdamos normalizuoti santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jam

jam portretas
pačiam psichiatro paramos reikia ............ pradėjo per atstumą svetimas braškes integruot savas pamiršes

Ar čia

Ar čia  portretas
Lietuvos užsienio ministro darbas? Laksto su kažkokiais Europos reikalais..Gal asilas nežino kad jam Lietuva moka algą o ne Briuselis? garbės žodis jam galva nesveika

Buk

Buk portretas
Ko tu visa bruda i ES tempi:)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių