Quantcast

G. Nausėda: Baltijos kelias – tai bendrumas, vienybė ir telkianti jėga

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė Saločiuose minėjo 30-ąsias Baltijos kelio metines.

Su Latvijos Prezidentu Egilu Levitu Lietuvos vadovas susitiko prie abiejų šalių sienos, prie atminimo ženklo, skirto Baltijos keliui. Prezidentai simboliškai pagerbė visų Baltijos šalių laisvės troškimą, kovą prieš okupacinį režimą ir bendrą siekį kurti nepriklausomas, pasaulio pripažintas ir gerbiamas valstybes.

„Baltijos kelias – tai bendrumas, vienybė ir telkianti jėga. Jis nešė laisvės trokštančių žmonių žinią pasauliui - kad esame drąsūs ištiesti ranką vieni kitiems, kur pasaulyje bebūtume, kad kartu kurtume nepriklausomas, laisvas ir sėkmingas mūsų šalis“, – sakė Prezidentas.

Šiemet sukanka 80 metų nuo to tragiško meto, kai Molotovo ir Ribentropo paktas suskaldė Europą ir slapti protokolai nulėmė Baltijos šalių okupaciją. Savo kalboje G. Nausėda pabrėžė, kad negalime to pamiršti ne tik kaip negyjančio skaudulio, bet ir kaip fakto, davusio mums impulsą kovoti prieš ir ginklais, ir taikia valia, viltimi ir vienybe.

J. Auškelio (LR Prezidento kanceliarijos) nuotr.

Kaip skelbia Prezidento komunikacijos grupė, valstybės vadovas prisiminė prasmingą sutapimą, kad prieš trisdešimtmetį, būtent Lietuvos ir Latvijos pasienyje stovėjo Baltijos kelyje su savo tėvais ir žmona Diana.

Niekada nepamiršiu to vienybės ir įkvėpimo jausmo, kurį pajutau įsiliejęs į 650 kilometrų gyvąją grandinę tarp Baltijos šalių sostinių.

„Niekada nepamiršiu to vienybės ir įkvėpimo jausmo, kurį pajutau įsiliejęs į 650 kilometrų gyvąją grandinę tarp Baltijos šalių sostinių. Štai jau daugiau nei trisdešimt metų esame susikibę rankomis su žmona Diana, taip pat susietos mūsų šalys – Lietuva, Latvija ir Estija. Stovime drauge tris dešimtmečius, kad palaikytume, sustiprintume vienas kitą ir kad kiekvienas naujas mūsų žingsnis būtų tvirtesnis ir ryžtingesnis“, – teigė G. Nausėda.

Asmeniškai ir visos Lietuvos vardu Prezidentas padėkojo tiems žmonėms, kurie buvo Baltijos kelio tėvais, padėjo organizuoti šį legendinį istorinį įvykį, nepabūgo rizikuoti savo gyvenimais dėl tikslo, didesnio nei jie patys, – mūsų visų laisvės.

Pakeliui į Saločius šalies vadovas ir pirmoji ponia susitiko su Rokiškio ir Klaipėdos bendruomenėmis, kurios mini Baltijos kelio jubiliejų kelio atkarpose, kuriose stovėjo 1989 metais.

Vėliau Prezidentas pasveikins susirinkusius į Vilniaus Katedros aikštėje vyksiantį šventinį, Baltijos kelio 30-mečiui paminėti skirtą koncertą „Vienybės banga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorija

Istorija portretas
visa tai praeity,dabar amzinas vergalizmas ir visiskas Tautos neigalumas,bet ji to norejo… .

o kokie šito apgailėtino farso rezultatai?

o kokie šito apgailėtino farso rezultatai? portretas
gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

kokia

kokia portretas
gali but /vienybe/ su veidmainiais ir dar nieksais sovitnomenklaturos palikuonimis su visais kgb atributais ir nostalginiais paprociais kaip alkoholis ir jei tikrai nori padet tautos vargsams nebuk veidmainis nes kolkas visi tie patys nostalginiai veiksmai ir kaip adamkeviciaus /naivus/ abeingumas pagereimo zmonems neatnes.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių