Quantcast

G. Nausėda: ES turi būti pasirengusi dar didesniam migrantų antplūdžiui

Europos Sąjungos (ES) migracijos ir prieglobsčio taisykles būtina keisti, nes Bendrija turi būti pasirengusi galimam dar didesniam neteisėtų migrantų antplūdžiui ties išorine siena su Baltarusija, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Europos Vadovų Tarybai penktadienį pradedant diskusijas dėl Lietuvos pasiūlytų migracijos politikos pakeitimų, G. Nausėda pabrėžė, kad jų imtis būtina norint atremti neslopstančią Baltarusijos hibridinę ataką.

„Matome tebesitęsiančia Baltarusijos hibridinę ataką, kuri tampa vis agresyvesnė, matome pastangas palengvinti vizų išdavimą, matome Baltarusijos režimo bandymus rasti naujus ryšius, naujas kryptis iš Artimųjų Rytų valstybių. Tad migrantų, potencialiai galinčių kirsti ES sieną, daugėja. Taigi, esant tokioms aplinkybėms, turime keisti teisės aktus, Šengeno kodeksą, kad būtume pasirengę šiems iššūkiams, keliamiems Baltarusijos režimo“, – žurnalistams Briuselyje penktadienį sakė G. Nausėda.

Tad migrantų, potencialiai galinčių kirsti ES sieną, daugėja. Taigi, esant tokioms aplinkybėms, turime keisti teisės aktus, Šengeno kodeksą, kad būtume pasirengę šiems iššūkiams, keliamiems Baltarusijos režimo.

Jis pabrėžė, jog Baltarusija taip pat vykdo dezinformacijos kampaniją, žeria kaltinimus Europos Sąjungai dėl jos vykdomos politikos, menkina ir abejoja jos galimybėmis kovoti su migracija, taip pat „bando eskaluoti žmogaus teisių situaciją“.

Pasak prezidento, Lietuva siekia atnaujinti ir persvarstyti migracijos bei prieglobsčio taisykles, taip pat imtis priemonių, kurios leistų ES finansuoti fizinės užtvaros pasienyje su Baltarusija statybas.

„Tai yra būtina, kaip trumpalaikė priemonė, kovojant su krize. Nes niekas nežino, kas nutiks rytoj: galbūt trys, keturi, penki tūkstančiai migrantų atsiras pasienyje vienu metu, arba jie bandys kirsti sieną skirtingose vietose, ir mes nebūsime pasiruošę šiam iššūkiui. Tad mums reikia būti ryžtingiems dar kartą“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Tiek Briuselis, tiek Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kutakbek Malikakaev

Kutakbek Malikakaev portretas
as atplusiu dauk. gimine laikik mane dok valgit cep cep.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Jei Europa ir toliau tokius srautus priims veltėdžių, tai neliks ir Europos! Bus Afrika, Azija... Ar norime mes, mąstantys europiečiai!? Aišku, kad ne! Čia bšs baisiau, kaip iš "Maskvos parvežta saule", nes pasipriešinimui galimybių nebus!!! Europos Tešlagalviai turėtų mąstyti dabar, kol dar neperžengta raudonoji linija!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių